Μύκονος: “Έσκασε” αγωγός λυμάτων – Προβλήματα σε δύο γνωστές παραλίες

Μύκονος: “Έσκασε” αγωγός λυμάτων – Προβλήματα σε δύο γνωστές παραλίες
Glomex

Κεντρικός αγωγός "έσκασε" στην περιοχή Πλατύς Γιαλός, με αποτέλεσμα τη διαρροή μη επεξεργασμένων λυμάτων. Σε εξέλιξη εργασίες για αποκατάσταση της ζημιάς.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει, σε δύο γνωστές παραλίες της Μυκόνου, μία βλάβη, που οδήγησε σε «κατάρρευση» του δικτύου αποχέτευσης, με αποτέλεσμα τη διαρροή μη επεξεργασμένων λυμάτων.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (09/07), έσπασε κεντρικός αγωγός λυμάτων στην περιοχή Πλατύς Γιαλός με αποτέλεσμα να γεμίσουν λύματα οι επιχειρήσεις και η παραλία. Οι τεχνικοί προσπαθούν αυτή την ώρα με βυτιοφόρα να βάλουν τέλος στο πρόβλημα.

Επειδή η περιοχή ήταν εκείνη την ώρα γεμάτη από παρκαρισμένα οχήματα και ήταν αδύνατο να φτάσουν τα βυτιοφόρα στο σημείο της βλάβης, αποφασίστηκε για δύο ώρες τα λύματα να πέσουν στη θάλασσα. Έτσι, ταυτόχρονα απαγορεύτηκε και το κολύμπι.

Η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη, καθώς αρκετοί επισκέπτες και τουρίστες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε διπλανά ξενοδοχεία για να αντιμετωπίσουν την όλα κατάσταση.

Απ’ την πρώτη στιγμή έχουν τεθεί σε συναγερμό οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ σήμερα, Κυριακή (11/07), η παραλία λειτουργεί κανονικά. Εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα