Καιρός: Κακοκαιρία “Φίλιππος” με κρύο και τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική χώρα

Καιρός: Κακοκαιρία “Φίλιππος” με κρύο και τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική χώρα
Τσουχτερό κρύο Eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7

Ο καιρός με μία ματιά

  • Χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά – βαθμιαία επέκταση φαινομένων και σε χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά
  • Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι την Κυριακή Η θερμοκρασία θα βρίσκεται κατά 6-8 °C κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν όχι μόνο στα ορεινά ημιορεινά , αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Δείτε τις περιοχές των χιονοπτώσεων

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται κακοκαιρία με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρώτες ώρες στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε πεδινές περιοχές Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 03 με 05 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 12 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 08 με 10 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΑΙΡΟΣ-ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα γύρω ορεινά – ημιορεινά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 9/3/1987 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις στα πεδινά, χιονόστρωση σε πολλές πόλεις.

– Το 2009 εκδηλώθηκαν χονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο στη Μακεδονία (Ξάνθη).

— Το 2011 χιονοπτώσεις στα πεδινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Ισχυρό χιονοχάλαζο έπληξε το Ηράκλειο.

-Το 2016 σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις σε Εύβοια και Κόρινθο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα