Βρετανία: Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον – Την Τρίτη οι υποψηφιότητες

Βρετανία: Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον – Την Τρίτη οι υποψηφιότητες
Μπόρις Τζόνσον AP

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει το Συντηρητικό κόμμα τον διάδοχο του Μπόρις Τζόνσον. Τα στελέχη θα έχουν περιθώριο μόνο την αυριανή ημέρα για να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους.

Το Συντηρητικό κόμμα θα ανακοινώσει τον διάδοχο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις 5 Σεπτεμβρίου, μετά τις ψηφοφορίες μεταξύ των μελών του, με βάση τους κανόνες που ανακοινώθηκαν απόψε από την αποκαλούμενη «Επιτροπή 1922».

Οι υποψήφιοι θα έχουν περιθώριο μόνο μία ημέρα, την αυριανή, για να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους και οι ψηφοφορίες θα ξεκινήσουν την Τετάρτη μέχρι να μείνουν μόνο οι επικρατέστεροι δύο, κάτι που ενδεχομένως να γίνει μέχρι την Δευτέρα. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να εξασφαλίσει προηγουμένως τη στήριξη τουλάχιστον 20 βουλευτών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι σήμερα, 11 στελέχη του κόμματος έχουν ανακοινώσει ότι θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του.

Αρνείται να στηρίξει κάποιον από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε σήμερα, Δευτέρα, να εκφράσει τη στήριξή του σε κάποιον από τους υποψηφίους που βρίσκονται στην κούρσα για τη διαδοχή του, λέγοντας ότι δε θέλει να πλήξει τις πιθανότητές τους.

«Δεν θα ήθελα να πλήξω τις πιθανότητες κάποιου προσφέροντας τη στήριξή μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας στην πρώτη εμφάνισή του στους δημοσιογράφους από την περασμένη εβδομάδα που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει.

Τα 11 στελέχη που έχουν ανακοινώσει ότι θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία

  1. Τζερεμι Χαντ
  2. Ρίσι Σουνάκ
  3. Πένι Μόρντοντ
  4. Σουέλα Μπρέιβερμαν
  5. Λιζ Τρας
  6. Τομ Τούγκενχατ
  7. Κέμι Μπάντενοχ
  8. Ναζίμ Ζαχάουι
  9. Σατζίντ Τζαβίντ
  10. Γκραντ Σαπς
  11. Ρεχμάν Τσίστι

Νέα πυρά κατά του Τζόνσον για συνάντηση με πρώην πράκτορα της KGB

Στη διάρκεια εμφάνισής του ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής την περασμένη Τετάρτη ο Τζόνσον παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι είχε συναντηθεί με τον Ρώσο ολιγάρχη χωρίς να είναι παρόντες αξιωματούχοι, τον Απρίλιο του 2018.

Έκτοτε κλιμακώνονται οι πιέσεις προς τον πρωθυπουργό για να εξηγήσει την φύση αυτής της συνάντησης, η οποία σημειώθηκε αμέσως μετά από μια σύνοδο του ΝΑΤΟ με θέμα τον τρόπο αντίδρασης απέναντι στο Κρεμλίνο.

Μιλώντας την Κυριακή (10/07) στο Sky News η Κούπερ είπε: “Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη σε αυτή τη συνάντηση, δεν γνωρίζουμε ούτε αν ο πρωθυπουργός πράγματι είχε αποκαλύψει ότι θα γινόταν συνάντηση ή το είπε στους αξιωματούχους αργότερα.

Είναι απλώς αδιανόητο ότι σε μια περίοδο όπου είχαμε δεχτεί μια χημική επίθεση σε βρετανικό έδαφος και ήταν τόσο σοβαρή ώστε να συγκαλέσουμε σύνοδο του ΝΑΤΟ για το πώς να απαντήσουμε στη Ρωσία, ο υπουργός Εξωτερικών πάει να συναντηθεί με έναν πρώην πράκτορα της KGB, κάποιον ο οποίος έκτοτε έχει υποστεί κυρώσεις από τον Καναδά για στενούς δεσμούς με τον πρόεδρο Πούτιν. Η συνάντηση εκείνη την χρονική περίοδο δείχνει μια ανεύθυνη αδιαφορία για τους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια. Χρειαζόμαστε να γνωρίζουμε τα γεγονότα για το τι συνέβη και για τι στο καλό υπήρξε τόσο ανεύθυνος απέναντι στην εθνική μας ασφάλεια εκείνη την περίοδο“, είπε μεταξύ άλλων η Κούπερ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα