Τις 32 έφτασαν οι συλλήψεις σήμερα στον Έβρο-Κανείς τους δεν ήταν πρόσφυγας από την Συρία

Τις 32 έφτασαν οι συλλήψεις σήμερα στον Έβρο-Κανείς τους δεν ήταν πρόσφυγας από την Συρία
Μετανάστες και πρόσφυγες περπατούν αναζητώντας πέρασμα AP

Ξεπέρασαν συνολικά τις 26.532 οι αποτροπές εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από το πρωί του Σαββάτου έως και την Τρίτη το απόγευμα.

Τις 26.532 έφτασαν οι αποτροπές εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από τις δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού κατά μήκος ολόκληρου του Έβρου, από το πρωί του Σαββάτου έως και σήμερα το απόγευμα.

Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν γίνει συνολικά 218 συλλήψεις μη νόμιμων μεταναστών, εκ των οποίων οι 32 από το πρωί έως το απόγευμα, όλοι τους από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και κανείς τους πρόσφυγας από την Συρία, πόσο μάλλον από την Ιντλίμπ.

Στις Καστανιές επικρατεί σήμερα μία εικόνα εξομάλυνσης με τις πιέσεις να είναι περισσότερο προς τον νότιο Έβρο και τις παραποτάμιες περιοχές, ενώ όσοι δεν επιστρέφουν απογοητευμένοι πίσω στην Ανδριανούπολη και την Κωνσταντινούπολη, έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς στον κεντρικό Έβρο από την πλευρά της Τουρκίας.

Στην Λέσβο άγνωστοι είχαν διαδώσει στο ΚΥΤ Μόριας την ψευδή είδηση πως θα πήγαινε πλοίο να παραλάβει τον κόσμο και να τον μεταφέρει στην ενδοχώρα και περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς το λιμάνι όπως απωθήθηκαν πίσω στην δομή από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι συλληφθέντες πλέον μετανάστες από τις χθεσινές εισροές, που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι, θα διανυκτερεύσουν σε αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού και εξετάζεται η ενδεχόμενη μεταφορά τους σε κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα. Σημειώνεται ότι σήμερα οι εισροές στα νησιά του Β. Αιγαίου ήταν μηδενικές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα