Σαρηγιάννης: Με rapid test η είσοδος στα σούπερ μάρκετ και διπλή μάσκα στα ΜΜΜ – Υποχρεωτική η τρίτη δόση

Σαρηγιάννης: Με rapid test η είσοδος στα σούπερ μάρκετ και διπλή μάσκα στα ΜΜΜ – Υποχρεωτική η τρίτη δόση
Έλεγχος σε σούπερ μάρκετ credit: Maria Chourdari/NurPhoto/AFP

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε ότι θα ήταν καλό οι εμβολιασμένοι να υποβάλλονται κι εκείνοι σε rapid test, ακόμα και για τα σούπερ μάρκετ.

Για ήπια μείωση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων κορονοϊού, θανάτων και διασωληνώσεων έκανε λόγο ο καθηγητής καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Αυτή την στιγμή είμαστε σε μια ήπια μείωση της αύξησης. Περιμένουμε μια κορύφωση στις αρχές Δεκεμβρίου πανελλαδικά, ανάμεσα στην 1η με 3η Δεκεμβρίου, της τάξεως των 7.400 κρουσμάτων μάξιμουμ σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο, άρα πολύ πιο κάτω από τις 9.000-10.000 που έχουν συζητηθεί και αυτό οφείλεται στην αύξηση των τεστ» είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο καθηγητής.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι η κορύφωση του κύματος θα έρθει στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ τα κρούσματα θα μειωθούν τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και την Πρωτοχρονιά, τονίζοντας πως «γύρω στα 3.500 θα πέσουν τα κρούσματα τα Χριστούγεννα, και γύρω στα 2.500 κοντά στην Πρωτοχρονιά. Αυτή η τάση μπορεί να συνεχιστεί προς τα κάτω, προϋποθέτοντας ότι θα κάνουμε αυτά που πρέπει και ότι θα διατηρήσουμε τα τεστ».

Rapid test και για τους εμβολιασμένους πολίτες, πρότεινε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ακόμη και για την είσοδό τους στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο να τους παρέχονται δωρεάν, σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα