Καιρός: Βροχές ή χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδος

Καιρός: Βροχές ή χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδος
Βροχές INTIME NEWS

Στην υπόλοιπη χώρα τοπική συννεφιά με φαινόμενα στα κεντρικά από το μεσημέρι και μετά Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια πεδινά και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά – βαθμιαία επέκταση φαινομένων και στα κεντρικά
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές, αλλά με βαθμιαία πτώση από τα βόρεια
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 7 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια ηπειρωτικά τους 8 με 9 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 15 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το απόγευμα .Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ που από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Η προοπτική του καιρού

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορούμε να παρατηρήσουμε τον καιρό που θα επικρατήσει μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος. Πολύ κρύο θα έχουμε από την Τετάρτη και μετά με την θερμοκρασία να βρίσκεται κατά 6-8 °C κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν όχι μόνο στα ορεινά ημιορεινά , αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ….

Σαν σήμερα στις 8/3/1955 σφοδρή θύελλα με νοτιάδες έπληξε τη Κρήτη με πολλές καταστροφές στα Χανιά. Πλημμύρες αναφέρθηκαν σε πολλές περιοχές (χαμηλό 995hPa)

— Το 2009 είχαμε τραυματισμό δύο ποδοσφαιριστών στη Ρόδο από κεραυνό.

—Το 2010 σημειώθηκε σημαντικό επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής άμμου, συνοδεία θυελλωδών ανατολικών ανέμων στον Κορινθιακό, οι οποίοι ξεπέρασαν τα 100 km/h σε Ρίο και Πάτρα. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ημιορεινά Δ. Μακεδονίας και τα Γιάννενα.

—Το 2011 είχαμε χιονοπτώσεις με χιονόστρωση στην Αθήνα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα