Βόρεια Μακεδονία: Κανείς δεν ξέρει αν ο Ζάεφ έχει πλειοψηφία στη Βουλή

Βόρεια Μακεδονία: Κανείς δεν ξέρει αν ο Ζάεφ έχει πλειοψηφία στη Βουλή
Ο Ζόραν Ζάεφ. AP

Ο Ζόραν Ζάεφ καλείται τις επόμενες ημέρες να αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία έτσι ώστε να μην προκηρυχθούν εκλογές.

Σε μία ακόμη εβδομάδα πολιτική κρίσης μπαίνει από τη Δευτέρα η Βόρεια Μακεδονία.

Παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αντιπολίτευση δεν διεξήχθη λόγω έλλειψης απαρτίας, η αβεβαιότητα παραμένει μεγάλη καθώς ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια αν η κυβέρνηση διαθέτει πλειοψηφία.

H αξιωματική αντιπολίτευση του εθνικιστικού VMRΟ είναι στα κάγκελα: “Η κυβέρνηση Ζάεφ δεν έχει καμία νομιμοποίση για να παραμείνει στην εξουσία. Γι’ αυτό και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να διεξαχθούν εκλογές” τόνισε το κόμμα σε ανακοίνωσή του την Κυριακή.

Από την πλευρά του το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και ο Ζόραν Ζάεφ προσωπικά συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής. Ισχυρίζονται ότι διαθέτουν πλειοψηφία αλλά δεν μπαίνουν στον κόπο να μιλήσουν με ονόματα και διευθύνσεις. Το ερώτημα ποιος θα αντικαταστήσει τους βουλευτές του BESA που πλέον συντάσσονται με την αντιπολίτευση παραμένει αναπάντητο.

Προβληματισμένος παραμένει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι ο οποίος δηλώνει ότι η κοινοβουλευτική κατάσταση παραμένει ασαφής με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κρίσιμη μέρα θεωρείται η Δευτέρα κατά την οποία πηγές στη γείτονα χώρα πιστεύουν ότι θα “αποκαλυφθεί” η νέα πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα