ΗΠΑ: Κρατούσαν 11 παιδιά σε άθλιες συνθήκες στην έρημο

ΗΠΑ: Κρατούσαν 11 παιδιά σε άθλιες συνθήκες στην έρημο
To παράπηγμα όπου κρατούνταν 11 παιδιά στην έρημο του Νέου Μεξικού AP

Η αστυνομία του Νέου Μεξικού έσωσε 11 παιδιά τα οποία κρατούσαν υποσιτισμένα δύο άνδρες.

Η αναζήτηση ενός τρίχρονου αγοριού οδήγησε την αστυνομία του Νέου Μεξικού των ΗΠΑ στον εντοπισμό και την διάσωση έντεκα παιδιών ηλικίας ενός έως 15 ετών σε απομονωμένο μέρος στην έρημο.

Τα παιδιά, που βρέθηκαν υποσιτισμένα και ντυμένα με κουρέλια, κρατούσαν δύο άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, τα παιδιά έμοιαζαν με ‘πρόσφυγες από τον τρίτο κόσμο”. Μαζί με τους άνδρες συνελήφθησαν και δύο γυναίκες, οι οποίες επίσης ζούσαν στο συγκεκριμένο μέρος.

Οι έρευνες ξεκίνησαν από το Τζόουνμπορο της πολιτείας Τζόρτζια πέρυσι όταν ένας από τους συλληφθέντες, ο Σίραζ Ουάχαζ, 39 ετών, κατηγορήθηκε ότι απήγαγε τον γιο του, ο οποίος, όμως δεν εντοπίστηκε μεταξύ των παιδιών.

Στις 2 Αυγούστου ο σερίφης Τζέρι Χόγκριφι ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα σε “αυτό τον πρόχειρο καταυλισμό που είναι περιστοιχισμένος με λάστιχα αυτοκινήτων και έναν τοίχο από λάσπη” στην περιοχή Αμάλια, όπου ο Ουάχαζ και ένας άλλος άνδρας, ο Λούκας Μόρτεν, φέρονταν να κρύβονται.

Το FBI αν και είχε δώσει πληροφορίες στην αστυνομία και παρακολούθησε το σημείο, “δεν πίστευε ότι υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να πραγματοποιηθεί έφοδος εκεί”, εξήγησε ο Χόγκριφι.

“Όλα άλλαξαν όταν ένας επιθεωρητής από τη Τζόρτζια μιας έστειλε ένα μήνυμα, το οποίο εκτιμήσαμε ότι προερχόταν από το μέρος αυτό”, πρόσθεσε. Το μήνυμα έγραφε απλώς: “Πεινάμε και χρειαζόμαστε φαγητό και νερό”.

Το πρωί της 3ης Αυγούστου περίπου δέκα αστυνομικοί εισέβαλαν στο σημείο, το οποίο η αστυνομία περιέγραψε σαν ένα αυτοσχέδιο συγκρότημα που αποτελούταν από ένα υπόγειο τροχόσπιτο καλυμμένο με πλαστικό χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Χόγκριφι δήλωσε στο ABC News ότι τα παιδιά πεινούσαν, διψούσαν και ήταν πολύ βρώμικα.

“Είμαι αστυνομικός επί 30 χρόνια. Δεν έχω δει τίποτα παρόμοιο. Ήταν απίστευτο”, σχολίασε. “Ήταν αποστεωμένα, φαινόντουσαν τα κόκαλά τους, ήταν πολύ τρομαγμένα και σε άθλιες συνθήκες υγιεινής”, πρόσθεσε.

Στο τροχόσπιτο δεν βρέθηκε νερό και τα μοναδικά τρόφιμα ήταν μερικές πατάτες και ένα κουτί με ρύζι, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Ουάχαζ και ο Μόρτεν συνελήφθησαν και εναντίον τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακοποίηση ανήλικων. Τρεις γυναίκες που πιστεύεται ότι είναι οι μητέρες των παιδιών συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθερες.

Ο Χόγκριφι δήλωσε στο ABC ότι οι γυναίκες και τα παιδιά “είχαν υποστεί πλύση εγκεφάλου και εκφοβισμό από τους άνδρες που έλεγχαν το συγκρότημα”.

Τα έντεκα παιδιά έχουν αναλάβει κοινωνικοί λειτουργοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα