Κορονοϊός: Πέθανε 51χρονη – Επόπτης υγείας τη συμβούλευε να μη διασωληνωθεί

Κορονοϊός: Πέθανε 51χρονη – Επόπτης υγείας τη συμβούλευε να μη διασωληνωθεί
ΜΕΘ νοσοκομείου INTIME

Μια 51χρονη, αρνήτρια του κορονοϊού και του εμβολίου, έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη. Συμβουλευόταν επόπτη υγείας τι να κάνει, ο οποίος της είπε να φύγει από το νοσοκομείο. Εισαγγελική παρέμβαση.

Μια 51χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε να διασωληνωθεί όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο, η γυναίκα ζητούσε βοήθεια από έναν, επίσης, αρνητή του κορονοϊού, ο οποίος είναι επόπτης υγείας και δούλευε με τηλεργασία. Ο ίδιος της πρότεινε να υπογράψει και να φύγει από το νοσοκομείο, ενώ της συνέστησε να καλέσει την αστυνομία. Η 51χρονη κατέληξε μετά από 25 μέρες νοσηλείας.

“Αυτή η γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί. Ήρθε και ζήτησε τη συνδρομή του νοσοκομείου και εισήχθη για θεραπεία. Προφανώς επηρεαζόμενη από εξωνοσοκομειακούς παράγοντες, αρνιόταν τη διασωλήνωση. Ενώ ζητούσε να υπογράψει και της παίρναμε ένα έγγραφο για να το υπογράψει, δεν υπέγραφε ότι θέλει ούτε ότι δεν θέλει”, δήλωσε σχετικά ο Διαμαντής Χλωρός, συντονιστής διευθυντής κλινικής Covid του νοσοκομείου “Παπανικολάου”.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και μετά τον θάνατό της, η μητέρα της επιμένει πως ήταν “θέλημα Θεού να πεθάνει” και πως καλά έκανε που δεν εμβολιάστηκε.

Για τον επόπτη έγινε ήδη εισαγγελική παρέμβαση. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για να ελεγχθεί ποινικά ο επόπτης.

Κατά πληροφορίες, η έρευνα κινείται σε δύο σκέλη: το πρώτο αφορά τον θάνατο της 51χρονης και ερευνάται κάθε αξιόποινη πράξη που προκύψει, ενώ το δεύτερο αφορά τις αναρτήσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και τους γιατρούς, και το αδίκημα που εξετάζεται εδώ είναι αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα ανατέθηκε στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα