Ισπανία: Πέντε γυναίκες θέλουν να φέρουν πολιτική αλλαγή από τα αριστερά

Ισπανία: Πέντε γυναίκες θέλουν να φέρουν πολιτική αλλαγή από τα αριστερά
https://twitter.com/Yolanda_Diaz_

Σχήμα υπό την Γιολάντα Ντίαθ φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στην ισπανική πολιτική σκηνή.

Μία νέα εκλογική συμμαχία με την μορφή πλατφόρμας γεννήθηκε το Σάββατο στη Βαλένθια της Ισπανίας. Μία νέα πολιτική κίνηση η οποία έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Η μορφή που δεσπόζει σ’ αυτή την κίνηση δεν είναι άλλη από αυτή της Γιολάντα Ντίαθ. Η πολύ ενεργή αλλά και αποτελεσματική υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Σάντσεθ (και δεύτερη αντιπρόεδρος) επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αυξημένη δημοφιλία και να ενισχύσει τα ποσοστά της Αριστεράς ενόψει των επόμενων εκλογών όποτε αυτές γίνουν.

Κοντά της η Ντίαθ έχει άλλες ενεργές πολιτικά γυναίκες. Η Αντα Κολάου είναι η δήμαρχος της Βαρκελώνης, η βουλευτής του αριστερού Mas Madrid στην τοπική βουλή της Μαδρίτης Μόνικα Γκαρθία, η ηγέτιδα της πολιτικής κίνησης της Βαλένθια Compromis Μόνικα Ούλτρα και την βουλευτή της τοπικής βουλής της Θέουτα Φατιμά Χαμέντ Χοσαϊν.

Η εκλογική αυτή συμμαχία έχει ως στόχο να ενώση πολλά και διαφορετικά τμήμνατα της αριστεράς σε μία πλατφόρμα η οποία θα “ξεπερνάει τα κόμματα”.

Η ίδρυση αυτής της πρωτοβουλίας έρχεται σε μία εποχή που οι Ποδέμος, οι οποίοι στηρίζουν αποφασιστικά την κυβέρνηση Σάντσεθ, βλέπουν την εκλογική τους επιρροή να μειώνεται. Είναι, με άλλα λόγια, μία προσπάθεια απάντησης της Αριστεράς μέσα από νέο πρίσμα.

Η συμμαχία αυτή έχει προς το παρόν το όνομα “Οtras Politicas” (διαφορετικές πολιτικές).

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος γι’ αυτή είναι το γεγονός ότι το κορυφαίο ΜΜΕ της Ισπανίας, η El Pais, είχε την συνάντηση της Βαλένθια πρώτη είδηση στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα