Παγώνη: “Είμαστε σε πόλεμο, παίρνουμε όπλο και πολεμάμε”

Παγώνη: “Είμαστε σε πόλεμο, παίρνουμε όπλο και πολεμάμε”
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

"Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνει και κεντρικά" τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και στάθηκε εκ νέου στη σημασία της εφαρμογής όλων των μέτρων ατομικής προστασίας.

Για κατάσταση πολέμου έκανε λόγο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

“Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνει και κεντρικά. Είναι δύσκολες μέρες για τον ιατρικό κόσμο, δημιουργούνται και αντιπαραθέσεις με τους ιδιωτικούς γιατρούς που αφήνουν τα ιατρεία τους, τους καταλαβαίνω, αλλά είμαστε σε εποχή πολέμου, και όταν είμαστε σε πόλεμο παίρνουμε όπλο και πολεμάμε, δε διαχωριζόμαστε, πρέπει να φύγει η πανδημία και να επανέλθουμε στην κανονικότητα όπως πριν δύο χρόνια”, είπε η κ. Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ίδια αναφέρθηκε στη σημασία της εφαρμογής όλων των μέτρων ατομικής προστασίας, τονίζοντας πως “η μάσκα δεν πρέπει να βγαίνει”, ενώ υποστήριξε πως “η μάσκα στα ΜΜΜ κάτω από τη μύτη είναι σα να μη φοράνε μάσκα”.

Στη συνέχεια, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, μίλησε και ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, Νίκος Καπραβέλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι τις προηγούμενες ώρες στο νοσοκομείο του είχαν 53 εισαγωγές, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ, ενώ -σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο- υπάρχουν και νοσοκομεία με περισσοτέρους ασθενείς.

“Τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά είμαστε οριακοί. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για COVID, που είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα… Είχαμε φοβερό τροχαίο με νεκρό και ένα με κρίσιμη κατάσταση γιατί είναι και τα μη COVID περιστατικά. Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη”, είπε ο κ. Καπραβέλος.

“Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορονοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν. Ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλειά τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία”, συνέχισε.

Ο κ. Καπραβέλος αποκάλυψε, μάλιστα, ότι την Παρασκευή στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” ασθενής πέταξε τα σωληνάκια, ενώ χρειαζόταν οξυγόνο και έφυγε από το τμήμα.

“Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω. Προφανώς είχε άκουσε κάποιες ‘συμβουλές’”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα