Βόρεια Μακεδονία: Ο πρόεδρος Κασάμι διέγραψε τον αντιπρόεδρο Ρετζέπι στο BESA

Βόρεια Μακεδονία: Ο πρόεδρος Κασάμι διέγραψε τον αντιπρόεδρο Ρετζέπι στο BESA
O Ρετζέπι facebook

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο μικρό αλβανικό κόμμα την Παρασκευή μία ημέρα μετά το φιάσκο της πρότασης δυσπιστίας.

H απουσία του Καστριότ Ρετζέπι αποδείχθηκε καθοριστική την Πέμπτη έτσι ώστε να μην διεξαχθεί η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ζάεφ και έτσι ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας να κερδίσει πολιτικό χρόνο.

Στο κόμμα του Ρετζέπι όμως, στο αλβανικό BESA με τους μόλις τρεις βουλευτές του οποίου όμως η μεταστροφή (διέκοψε τη στήριξή του στην κυβέρνηση και τάχθηκε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας) δεν ξέχασαν. Και την Παρασκευή με συνοπτικές διαδικασίες, ο πρόεδρος Μπιλάλ Κασάμι διέγραψε τον (αντιπρόεδρο) Ρετζέπι.

“Ο βουλευτής δεν εμφανίστηκε στη Βουλή για να στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας και ενήργησε αντίθετα με τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Αποκλείεται από όλες τις κομματικές λειτουργίες και δεν είναι πια μέλος μας” τόνισε ο Κασάμι.

Ο Ρετζέπι είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι δεν έβρισκε λόγο για δημιουργία πολιτικής κρίσης στη χώρα και προτίμησε να απέχει από τη διαδικασία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι βουλευτές που έδωσαν το παρόν ήταν 60 (σε σύνολο 120) και έτσι η ψηφοφορία δεν έγινε.

Ο Ζόραν Ζάεφ πάντως έχει πλέον μόλις 59 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνησή του και πρακτικά δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα