Τουρκία: Ισραηλινοί τουρίστες συνελήφθησαν επειδή φωτογράφιζαν το σπίτι του Ερντογάν – Αγνοείται η τύχη τους

Τουρκία: Ισραηλινοί τουρίστες συνελήφθησαν επειδή φωτογράφιζαν το σπίτι του Ερντογάν – Αγνοείται η τύχη τους
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συγκέντρωση στη Σμύρνη τον Φεβρουάριο του 2020 AP

Ζευγάρι Ισραηλινών τουριστών βρίσκεται στα χέρια της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας επειδή φωτογράφισε το σπίτι του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Μία “αθώα” φωτογραφία τουριστικού περιεχομένου λίγο έλειψε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

Ζευγάρι Ισραηλινών τουριστών που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη γευμάτιζε σε εστιατόριο που γειτονεύει, τρόπο τινά, με την έπαυλη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πόλη. Εκριναν σκόπιμο να συμπεριλάβουν και το οίκημα του Τούρκου προέδρου στις φωτογραφίες τους, ενέργεια που αποδείχθηκε καταδικαστική.

Μέλος της φρουράς του σπιτιού φέρεται να είπε ότι άκουσε το ζευγάρι να μιλά για τη σχετική φωτογραφία που μόλις είχε τραβήξει. Και εν τέλει, μετά από άμεσες ενέργειες των αρχών, οι δύο Ισραηλινοί τουρίστες συνελήφθησαν!

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολής κράτησε επί αρκετή ώρα το ζευγάρι σε μία υπόθεση η οποία έφτασε μέχρι το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ που τελικά επιλήφθηκε.

Παρόλα αυτά οι δύο Ισραηλινοί τουρίστες έχασαν την προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης πτήση της επιστροφής τους στο Ισραήλ και για τις αρχές της χώρας τους θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι αφού η Τουρκία δεν έχει δώσει καμία επίσημη πληροφορία.

“Η αδερφή μου δεν έχει καμία σχέση με υπηρεσίες κατασκοπείας ή με οτιδήποτε άλλο παρόμοιο” δήλωσε η αδελφή της γυναίκας σε ισραηλινό κανάλι.

Και να φανταστεί κανείς ότι στο μήνυμα που έστειλε σε οικογενειακό γκρουπ στο WhatsApp η γυναίκα έγραφε “μα τι ωραίο σπίτι…”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα