ΗΠΑ: Αγωγός φυσικού αερίου εξερράγη έξω από το Χιούστον

ΗΠΑ: Αγωγός φυσικού αερίου εξερράγη έξω από το Χιούστον
Έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στο Χιούστον YouTube

Ένας αγωγός φυσικού αερίου εξερράγη σε μια αγροτική περιοχή περίπου 40 μίλια έξω από το Χιούστον, σύμφωνα με αξιωματούχους της κομητείας Φορτ Μπεντ.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή έξω από το Χιούστον των ΗΠΑ την Πέμπτη (07/07), όταν αγωγός φυσικού αερίου εξερράγη, κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η έκρηξη συνέβη, όπως αναφέρει το Houston Chronicle, στο τετράγωνο 15400 της Jo Ann Lane κοντά στο FM 1952, σύμφωνα με αξιωματούχους της κομητείας Φορτ Μπεντ, ενώ σύμφωνα με τον αστυφύλακα Τσαντ Νόρβελ, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές σε κατασκευές.

“Η περιοχή είναι απομονωμένη σε χωράφι και όλη η γύρω περιοχή είναι περιορισμένη”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο εσωτερικής ασφάλειας και διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της κομητείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Τέξας είναι η Νο1 πολιτεία των ΗΠΑ για την παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, με πεδία διάσπαρτα σε μεγάλο μέρος του τόπου. Πέρυσι, η πολιτεία Lone Star αντιπροσώπευε το 43% της παραγωγής αργού της χώρας και το ένα τέταρτο της παραγωγής φυσικού αερίου που διατίθεται στην αγορά, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Παράλληλα, στο Τέξας υπάρχουν 17.000 μίλια αγωγών που μεταφέρουν φυσικό αέριο από την πολιτεία στις ΗΠΑ και στο Μεξικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα