Πόλεμος στην Ουκρανία – Γουάλας προς Πούτιν: “Σταματήστε, δεν είναι αργά”

Πόλεμος στην Ουκρανία – Γουάλας προς Πούτιν: “Σταματήστε, δεν είναι αργά”
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας 2022 Savitskiy Vadim, Russian Defense Ministry Press Service via AP

Να δοθεί άμεσα ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, προειδοποιώντας για περισσότερες κυρώσεις και "απομόνωση" για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας κάλεσε σήμερα από το Ταλίν, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο στρατός του οποίου έχει εισβάλει στην Ουκρανία, να “σταματήσει αυτό που κάνει”, λέγοντας ότι “δεν είναι αργά”.

“Το μήνυμα προς τον πρόεδρο Πούτιν είναι: Σταματήστε. Δεν είναι πολύ αργά να σταματήσετε αυτό που κάνετε. Αυτό που έχετε κάνει μέχρι τώρα είναι παράνομο και κινδυνεύετε να απομονωθείτε για τις επόμενες δεκαετίες”, είπε ο Γουάλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του, Καλί Λανέτ.

“Οι κυρώσεις είναι βαριές, η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη. Το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο και δεν θα δεχθούμε αυτό που βλέπουμε στην Ουκρανία. Θα σταθούμε στο πλευρό της ουκρανικής κυβέρνησης – η Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο της προσέφεραν στρατιωτική και μη στρατιωτική βοήθεια”, συνέχισε ο Βρετανός υπουργός.

“Δεν τελειώνει εδώ. Οι συνέπειες αυτού που βλέπουμε στην Ουκρανία θα πολλαπλασιαστούν στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ όχι μόνο για εβδομάδες, αλλά για μήνες και χρόνια”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα