Λαβρόφ: “Η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε λόγους για να αναβάλει τις συνομιλίες”

Λαβρόφ: “Η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε λόγους για να αναβάλει τις συνομιλίες”
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ AP

Ευθύνες για την αναβολή των συνομιλιών καταλογίζει στην Ουκρανία ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρεθεί λύση" είπε μεταξύ άλλων ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Την αναβολή των συνομιλιών με ευθύνη της Ουκρανίας επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας το Κίεβο ότι υποκινείται από τη Δύση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Έπρεπε να βάλουμε τέλος σε όποιον πόλεμο θα μπορούσε να ξεκινήσει από την Ουκρανία”, δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως «δεν θα επιστρέψουμε να υπάρχει απειλή από την Ουκρανία, ενώ υπάρχει και η αχαλίνωτη επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε, παράλληλα το Κίεβο ότι ακολουθεί τις οδηγίες της Δύσης. “Οι όροι μας είναι γνωστοί. Η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε λόγους για να αναβάλει τις συνομιλίες” είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

«Δεν πρόκειται μόνο για την κατάσταση στην Ουκρανία, δεν πρόκειται μόνο για τους στόχους αποστρατικοποίησης και αποναζιστικοποίησης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Δύση δεν αντιδρά στις ξεκάθαρες προτάσεις μας. Καμία χώρα δεν μπορεί να ενισχύει την ασφάλεια της χώρας σε βάρος άλλων χωρών», σημείωσε ο Λαβρόφ.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρεθεί λύση” είπε μεταξύ άλλων ο Λαβρόφ.

Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών επρόκειτο σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης και μετά πληροφορίες έκαναν λόγο για την Πέμπτη το πρωί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διαπραγματευτικής ομάδας της Ρωσίας, οι νέες συνομιλίες με την Ουκρανία θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες δύο ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα