Τι ξέρατε για τον Σταύρο Κελέτση πριν κολλήσει κορονοϊό;

Τι ξέρατε για τον Σταύρο Κελέτση πριν κολλήσει κορονοϊό;
Σε μία χώρα που έχει ώς πολίτευμα την προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατίας το να είναι άγνωστα πρόσωπα τα 2/3 των βουλευτών δημιουργεί προβληματισμό Eurokinissi

Όταν κάποιος βουλευτής πρέπει να νοσήσει από Covid 19 για να πληροφορηθούμε την …ύπαρξή του, κάτι δεν πάει καλά στο πολιτικό σύστημα.

Για τους περισσότερους (εκτός αν ψηφίζετε στον Έβρο) η πιο πιθανή απάντηση, στο ερώτημα του τίτλου, είναι «απολύτως τίποτε» άντε στην καλύτερη «λίγα πράγματα». Κι όμως ο Σταύρος Κελέτσης είναι εκλεγμένος στο κοινοβούλιο και μάλιστα διανύει την δεύτερη θητεία του (εκλέχθηκε και το 2004 – 2009). Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της ΟΝΝΕΔ επί 10ετίες. Μάλιστα «βγαίνει» σε έναν ακριτικό νομό, ιδιαίτερα κρίσιμο για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αν πιστέψουμε όσα μας λέει κατά καιρούς η κυβέρνηση.

Ο Σταύρος Κελέτσης είναι ένα ισότιμο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας, της Νέας Δημοκρατίας. Εκλέχθηκε στις ίδιες εκλογές και με τις ίδιες διαδικασίες που εκλέχθηκαν και οι υπόλοιποι. Αν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του είναι αρκετά πλούσιο αφού υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επίσης υπεύθυνος του ιδεολογικού της ΟΝΝΕΔ σε καιρούς που η ιδεολογία των κομμάτων έπαιζε σημαντικότερο ρόλο από αυτόν που έχει σήμερα. Έχει θητεύσει χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Στοιχεία που δείχνουν πως κατά τεκμήριο είναι εξίσου ικανός με πολλούς άλλους βουλευτές τους οποίους πολύ καλά γνωρίζετε. Όπως για παράδειγμα τον Κώστα Κυρανάκη ή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο που απασχολούν συχνά με τα «καμώματά τους».

Φαίνεται ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει κάποια μειονεκτήματα. Δεν προέρχεται από «μεγάλο τζάκι» του κόμματός του. Είναι βουλευτής επαρχίας και όχι κάποιος που πολιτεύεται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν έχει «στασίδι» σε τηλεπαράθυρο μια και οι εμφανίσεις του στην μικρή οθόνη είναι μάλλον περιορισμένες.

Υπηρετεί τις αντιλήψεις της παράταξής του και δείχνει να τις πιστεύει αν κρίνει κανείς από τις ομιλίες του στην Βουλή., δεν έχει εμπλακεί όμως σε κάποιον «φοβερό και τρομερό» κοινοβουλευτικό καυγά. Ασχολείται με τα ζητήματα του νομού του και ιδίως το μεταναστευτικό διαφωνώντας (όπως όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ όταν ερωτώνται) με την επέκταση του τοπικού ΚΥΤ. Δίχως όμως ξενοφοβικές κορώνες.

Ανεξαρτήτως αν συμφωνεί κανείς με τις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας ή του ίδιου του Σταύρου Κελέτση, ο βουλευτής φαίνεται να διατηρεί ένα μάλλον συγκρατημένο προφίλ. Αν και το όνομά του έχει ακουστεί ακόμη και για υπουργοποίηση σε θώκο που σχετίζεται με τα εθνικά θέματα.

Με λίγα λόγια ο Σταύρος Κελέτσης, (τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, ούτε κάτι ιδιαίτερο ξέρω για τις δραστηριότητές του) φαίνεται να αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα των στρεβλώσεων του πολιτικού- «μιντιακού» μας «σύμπαντος».

Ενός συστήματος που προάγει μια συγκεκριμένου τύπου πολιτική δραστηριότητα: Αυτή που βασίζεται στον βομβαρδισμό αναρτήσεων στα social media, την παραγωγή «θορύβου» αντί ήχων, προϋποθέτει την υπερέκθεση με κάθε τίμημα. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, αυτά μπορούν να αντικατασταθούν μέσω της απόλυτης ταύτισης με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Υπάρχουν δεκάδες εκλεγμένοι βουλευτές στην ίδια κατάσταση με τον Σταύρο Κελέτση. Αν είναι «τυχεροί» και κολλήσουν Covid 19 ίσως τους μάθετε…

(Πάντως ο βουλευτής Έβρου δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με τις 2 αναρτήσεις που έκανε στα social media προκειμένου να δημοσιοποιήσει την νόσησή του. Στην πρώτη, την οποία κατέβασε, συσχέτισε με κρούσμα που προέρχονταν από το Πειραματικο Σχολείο της περιοχής του. Ευελπιστώ ότι δεν αληθεύουν οι φήμες περί αλλαγής της ανάρτησης λόγω «άνωθεν» παρέμβασης, προκειμένου να μην συσχετιστεί η νόσος με την λειτουργία των σχολείων, υπό τις συνθήκες που αυτή αποφασίστηκε).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα