Γρηγοράκος σε αντιεμβολιαστές: “Δε βλέπετε την τραχειοστομία μου;”

Γρηγοράκος σε αντιεμβολιαστές: “Δε βλέπετε την τραχειοστομία μου;”
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος glomex

Ο καθηγητής, Λεωνίδας Γρηγοράκος έκανε έκκληση προς τους αρνητές του κορονοϊού να προφυλαχθούν, ενώ μίλησε και για τη δική του εμπειρία με τη νόσο.

Έντεκα μήνες έχουν περάσει από τότε που ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, νόσησε από κορονοϊό και -σύμφωνα με όσα δήλωσε- δεν έχει καταφέρει να επανέλθει πλήρως.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχει επανέλθει “κατά 90%”, αλλά έχει “μυϊκά υπολείμματα της νόσου”.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας για τη σημασία του εμβολιασμού, ξέσπασε, ζητώντας επέκταση της υποχρεωτικότητας στο δημόσιο.

“Οπωσδήποτε υποχρεωτικότητα, δεν πάει άλλο. Όσοι μισθοδοτούνται από το δημόσιο, δημόσιοι υπάλληλοι, σώματα ασφαλείας, στρατός δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να με ελέγχει έμενα αστυνομικός αντιεμβολιαστής”, είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ζήτησε εθνική συσπείρωση, αναφέροντας ότι “όλοι έχουν κάνει λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας” και πως “δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μόνος του την κατάσταση”.

“Έχουμε απουσία εθνικής συσπείρωσης χρειάζεται να είμαστε πιο ενωμένοι, έγιναν λάθη από όλους, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ιατρική κοινότητα εκκλησία, στρατό. Η πολιτεία πρέπει να βάλει deadline για το εμβόλιο, έχουμε αλαλούμ τώρα, άλλοι έχουν κάνει μια δόση άλλη δεύτερη, άλλη τρίτη”, ανέφερε ο καθηγητής.

Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε έκκληση προς τους αρνητές του κορονοϊού και τους αντιεμβολιαστές να προφυλαχθούν, μιλώντας για τη δική του εμπειρία με τη νόσο.

“Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δείκτη του αριστερού χεριού. Να μην το ζήσει κανένας αυτό που πέρασα, εγώ ήμουν τυχερός…. Δε βλέπετε τι γίνεται, δε βλέπετε την τραχειοστομία μου; Με ρωτήσατε εμένα τις ώρες της μοναξιάς που πέρασα, γιατί έτσι έπρεπε, αν μπορούσα να κουνήσω το δάκτυλο μου, αν μπορούσα να ζητήσω κάτι που έχω ανάγκη;”

Δείτε παρακάτω το εν λόγω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα