Δίκη Λιγνάδη: Καταθέτει ο πρώτος μάρτυρας

Δίκη Λιγνάδη: Καταθέτει ο πρώτος μάρτυρας
O Δημήτρης Λιγνάδης στο ΜΟΔ. INTIME NEWS

Με το… σταγονόμετρο η δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Επί της ουσίας σήμερα ξεκινάει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η διαδικασία.

Έτοιμος να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα εξιστορώντας εκ νέου όσα έχει καταγγείλει για την κακοποίηση που δέχθηκε όταν ήταν ανήλικος, από το σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, είναι ο πρώτος από τους άνδρες που έχουν μηνύσει τον κατηγορούμενο για βιασμό.

Η δίκη κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει σήμερα επί της ουσίας, εκτός εάν υπάρξει νέο κώλυμα από την πλευρά της έδρας, όπως συνέβη κατά την προηγούμενη δικάσιμο, οπότε και απουσίαζε ένας τακτικός δικαστής λόγω ασθένειας.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μετ’ εμποδίων, λόγω των συνεχών δυσκολιών που υπάρχουν ως προς τη δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης. Ο περιορισμένος αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός της δικαστικής αίθουσας λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας (όχι μόνο στην υπόθεση Λιγνάδη, αλλά σε όλες όσες παραπέμπονται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου), δεν επιτρέπει τη σφαιρική κάλυψη της δίκης, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είναι δημόσιο πρόσωπο, ενώ με τη στάση αυτή πλήττεται εμμέσως και η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της δημοσιότητας της δίκης, αφού δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε σε μία ικανοποιητική μερίδα των μέσων ενημέρωσης, τα οποία θα εξασφάλιζαν σε ένα βαθμό την πληροφόρηση του κοινού. Κι ενώ έχει ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων σε όλους τους άλλους τομείς, στη δικαιοσύνη δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή, με αποτέλεσμα η δημοσιογραφική κάλυψη της δίκης παρά μόνο… εκ περιτροπής.

Η καταγγελία

Ο 26χρονος αιγυπτιακής καταγωγής και νυν κάτοικος εξωτερικού σε προηγούμενο στάδιο της ποινικής διαδικασίας έχει αναφερθεί στη γνωριμία του με το Δημ. Λιγνάδη το 2011, όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών. Συγκεκριμένα, όπως έχει καταθέσει, με τον κατηγορούμενο ανέπτυξαν φιλική σχέση εξαιτίας της επιθυμίας του νεαρού τότε αγοριού να γίνει ηθοποιός, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον σκηνοθέτη, ύστερα από τη χρήση αλκοόλ και ινδικής κάνναβης, που τον οδήγησαν σε απώλεια συνείδησης.

Μετά την περιγραφή των πράξεων που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό κατά του Δημ. Λιγνάδη, ο νεαρός άνδρας ανέφερε: «Όταν ξαναβρήκα τις αισθήσεις μου ήμουν γυμνός στον καναπέ, ενώ είχε ήδη ξημερώσει. Σηκώθηκα μετά βίας, η ναυτία που ένιωθα ήταν απερίγραπτη κι όλο μου το σώμα πονούσε. Ντύθηκα όπως όπως και τρεκλίζοντας όρμησα προς την πόρτα της εξόδου».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα