Ο Τζόι Τσέστνατ “έφαγε” τον Ναδάλ από την κορυφή των περισσότερων τίτλων στο ίδιο event

Ο Τζόι Τσέστνατ “έφαγε” τον Ναδάλ από την κορυφή των περισσότερων τίτλων στο ίδιο event
Το παγκόσμιο ρεκόρ του Τζόι Τσέστνατ (76 χοτ ντογκ σε ένα δεκάλεπτο) μεταδόθηκε από το ESPN και σε live stream. Twitter

Συνεργάτης του ESPN ενημέρωσε πως ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους, στην ίδια διοργάνωση δεν είναι ο Ράφαελ Ναδάλ, αλλά ένας Αμερικανός, ονόματι Τζόι Τσέστνατ, ο οποίος τα ξημερώματα πήρε το 14ο τίτλο του στο Nathan's Famous Fourth of July Hot Dog Eating Contest.

To ΕSPN είναι το αμερικανικό αθλητικό καλωδιακό δίκτυο που έχει πρόσβαση σε 86 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ. Τα ‘προϊόντα’ του μεταδίδονται σε περισσότερες από 200 χώρες. O κολοσσός αυτός μετέδωσε τα ξημερώματα τον Nathan’s Famous Fourth of July Hot Dog Eating Contest. Είναι διαγωνισμός στον οποίον οι μετέχοντες έχουν ως στόχο να φάνε όσα περισσότερα χοτ ντογκ μπορούν, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το ‘πρωτάθλημα’ γίνεται γίνεται κάθε χρόνο ανήμερα της 4ης Ιουλίου, στο Κόνεϊ Άιλαντ του Μπρούκλιν, από το 1972.

Ο Τζόι Τσέστνατ λοιπόν, κέρδισε για 14η φορά, τις 15 τελευταίες σεζόνά. Ο γνωστός ως ‘σαγόνιας’ έφαγε 76 χοτ ντογκ στο δεκάλεπτο του ‘αγώνα’. Ήταν 26 περισσότερα από τον κύριο ανταγωνιστή του, Τζόφρι Έσπερ και ένα περισσότερο από το περυσινό δικό του ρεκόρ -που παρεμπιπτόντως είναι και παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Τσέστνατ άρχισε την κυριαρχία του, ρίχνοντας από την κορυφή τον έως τότε έξι φορές πρωταθλητή, Τακερού Κομπαγιάσι το 2007. Η μόνη του ήττα έκτοτε, ήταν αυτή του 2015. Συνολικά στις συμμετοχές του στο διαγωνισμό, ο Τσέστνατ έχει φάει 1.089 χοτ ντογκ. Στα τρία πρώτα λεπτά του τελευταίου event είχε καταναλώσει 30. Στις δηλώσεις του, είπε πως “αυτό που κάνω το αγαπώ. Αγαπώ να τρώω μπροστά σε κόσμο που μου δίνει ώθηση. Είμαι ένας τύπος που τρώει χοτ ντογκ και περνάει καλά”.

Το ESPN αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα, λίγο πριν το τέλος του διαγωνισμού και δεν κατάφερε να το αποκαταστήσει, πριν στεφθεί νικητής ο 34χρονος. Σε κάποια φάση, η οθόνη ήταν μπλε και οι τηλεθεατές εξέφρασαν την οργή τους, με τον τρόπο που διέθεταν (στο διαδίκτυο). O κολοσσός προσπάθησε να ρεφάρει με το tweet που ακολουθεί.

Δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που πόσταρε ο Φιλντ Γιέιτς, συνεργάτης του ESPN.

Ο ρεπόρτερ που ασχολείται με το NFL ανάρτησε πίνακα, με τους αθλητές που έχουν τα περισσότερα πρωταθλήματα/τίτλους, στο ίδιο event, σε όλα τα σπορ. Βάσει αυτού λοιπόν, ο Τσέστνατ είναι στο Νο1 με 13 τρόπαια, πάνω από τον Ράφαελ Ναδάλ (12 Roland Garros), τον Μπιλ Ράσελ (11 ΝΒΑ titles), τη Μάργκαρετ Κορτ (11 Australian Open) και τον Χένρι Ρίτσαρντ (11 Stanley Cup).

Η άποψη σας;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα