Ανάποδο κέικ με ανανά και ρούμι

Ανάποδο κέικ με ανανά και ρούμι
tastyday.gr

Ένα δροστιστικό καλοκαιρινό επιδόρπιο που συνοδεύει εξαιρετικά και τον πρωινό καφέ.

Υλικά (φόρμα 26εκ)

  • 10 φέτες ανανά σε σιρόπι
  • 150γρ ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 60ml ρούμι
  • Αντικολλητικό χαρτί για τη φόρμα

Για το κέικ

  • 250γρ αλεύρι
  • 150γρ ζάχαρη
  • 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100ml γάλα
  • 60ml ρούμι
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, αφήστε τη για λίγη ώρα να λιώσει και να πάρει το χρώμα της καραμέλας, και μετά ρίξτε το βούτυρο και το ρούμι. Αφήστε για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στρώστε το εσωτερικό της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί και απλώστε την καραμέλα και πάνω από αυτή τις φέτες του ανανά στραγγισμένες από το σιρόπι τους. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέστε τα αυγά ένα ένα, το γάλα, το ρούμι, το μπέικιν τη βανίλια και τέλος το αλεύρι. Αδειάστε το μείγμα του κέικ πάνω από τις φέτες του ανανά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά.

Όταν ψηθεί το κέικ αφήστε να κρυώσει ελαφρά και μετά αναποδογυρίστε το για να το ξεφορμάρετε. Αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε.

Το σχόλιο της μαμάς

Να σας πω, εγώ το αρχικό καραμέλωμα δεν το έκανα γιατί βαρέθηκα και έχω να σας πως ότι βγήκε μια χαρά το γλυκάκι, δηλαδή έβαλα στο αντικολλητικό χαρτί βούτυρο μπόλικη ζάχαρη και έβαλα κατευθείαν τις φέτες του ανανά… βέβαια το έψησα λίγο παραπάνω… αλλά επειδή έγινε πολύ καλό σίγουρα την επόμενη φορά θα το φτιάξω με τον τρόπο που λέει ακριβώς η συνταγή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY

Σούπα αμυγδάλου, διαφορετική, δροσιστική και νόστιμη

Άγριο σύκο Σαμοθράκης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα