Καίρος: Βροχές το Σαββατοκύριακο – Βελτιωμένος την Καθαρά Δευτέρα

Καίρος: Βροχές το Σαββατοκύριακο – Βελτιωμένος την Καθαρά Δευτέρα
Συννεφιά / Κακοκαιρία Eurokinissi

Υποχωρούν πρόσκαιρα τα φαινόμενα, Αναλύτικα η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Υποχωρούν από το απόγευμα πρόσκαιρα τα φαινόμενα . Βροχές το Σαββατοκύριακο και βελτίωση τη Καθαρά δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού για το επόμενο τετραήμερο σε video

Σήμερα Τετάρτη κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα φθάνοντας στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς, στα κεντρικά τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 03-03-2022

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες, αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία και στα δυτικά με ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά. Θα φθάσει στα βόρεια τους 09 με 10 βαθμούς, στα κεντρικά τους 10 με 12 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-03-2022

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Από τη νύχτα οι βροχές στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-03-2022

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα και από τα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-03-2022

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και τα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις τις επόμενες μέρες παροδικά αυξημένες με βροχή το Σάββατο . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές έως το Σάββατο Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα