Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Αποδεσμεύονται 60 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για στήριξη της αγοράς

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Αποδεσμεύονται 60 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για στήριξη της αγοράς
Βαρέλια πετρελαίου Getty Images/iStockphoto

Παρέμβαση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας με στόχο τη συγκράτηση των τιμών του πετρελαίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Να συγκρατήσει το ράλι της τιμής του πετρελαίου, το οποίο επέτεινε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και να εξασφαλίσει επάρκεια ως προς τη ζήτηση επιθυμεί ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, ανακοινώνοντας σήμερα την απελευθέρωση 60 εκατ. βαρελιών πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, οι 31 χώρες-μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, συμφώνησαν σήμερα, Τρίτη (1/3), να απελευθερώσουν 60 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο προκειμένου «να στείλουν ένα ενιαίο και ισχυρό μήνυμα στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου ότι δεν θα υπάρξει έλλειμμα στον εφοδιασμό ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας της Ουκρανίας».

Παράλληλα εξέφρασαν «την αλληλεγγύη τους με τον λαό της Ουκρανίας και τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή τους ενόψει της φρικτής και απρόκλητης παραβίασης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία», όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Από τα 60 εκατ. βαρέλια, τα 30 εκατ. απελευθερώνουν οι ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα