Και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ

Και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ
O Ευάγγελος Μεϊμαράκης Eurokinissi

Τη Δευτέρα η συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οριστικό: Βέμπερ θα στηρίξει στο Ευρωκοινοβούλιο το ΕΛΚ. Αν η υποψηφιότητα «σκοντάψει» και εφόσον η θέση μείνει στο ΕΛΚ, θα προκριθεί ο Μισέλ Μπαρνιέ, με τον οποίο ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ διατηρεί φιλικές σχέσεις πάνω από μια δεκαετία

Τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΛΚ θα αναλάβει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ταυτόχρονα τη θέση του επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Η επισημοποίηση των εξελίξεων θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί σε συνάντηση που θα έχει ο Ευ. Μεϊμαράκης (που μπορεί να μην βγήκε πρώτος σε σταυρούς στις ευρωεκλογές λόγω ίσως της «χορηγίας» Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά συγκέντρωσε πάνω από 400.000 ψήφους) με τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα στηρίξει στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν, τον Μ. Βέμπερ. Εφόσον, όμως, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα «σκοντάψει» και η θέση του Προέδρου της Κομισιόν παραμείνει στο ΕΛΚ, τότε θα προταθεί ο Μισέλ Μπαρνιέ. Με τον πρώην Επίτροπο και Ειδικό Διαπραγματευτή για το Brexit ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διατηρεί φιλικές σχέσεις για πάνω από μία δεκαετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η θέση του Προέδρου της Κομισιόν αποφασιστεί να μην ανήκει στο ΕΛΚ, απόλυτο φαβορί για τη θέση είναι ο Φρανς Τίμεμαρνς και η Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα