Νίκος Παρασκευόπουλος: Η Κυβέρνηση υιοθέτησε την οδό της νομιμότητας

Νίκος Παρασκευόπουλος: Η Κυβέρνηση υιοθέτησε την οδό της νομιμότητας
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος Eurokinissi

Σε αποκλειστική δήλωση στο News 24/7 o πρώην υπουργός και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ  τονίζει ότι “η κυβέρνηση πρότεινε συναινετική διαδικασία και η αξιωματική αντιπολίτευση την αρνήθηκε, υπονοώντας ότι υπάρχουν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί της αρεσκείας των μεν ή των δε”.

“Αποτελεί ευτύχημα για την χώρα το γεγονός ότι η Κυβέρνηση υιοθέτησε την οδό της νομιμότητας” ξεκαθαρίζει στην αποκλειστική δήλωση που παραχώρησε στο News 24/7, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παρασκευόπουλος. 

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παρασκευόπουλου για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

“Με την σημερινή απόφαση του  Υπουργικού Συμβουλίου δύο καταξιωμένοι στο πλαίσιο της ίδιας της Δικαιοσύνης δικαστικοί λειτουργοί τοποθετήθηκαν στην θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και, μάλιστα, με την προβλεπόμενη διαδικασία και μέσα στον κατά το Σύνταγμα και τους νόμους προβλεπόμενο χρόνο.

  Πρέπει να θυμίσω, ότι ζητήματα πολιτικής νομιμοποίησης ή δεοντολογίας μπορούν να τίθενται μόνο στο πλαίσιο των θεσμών και μάλιστα του Συντάγματος  και όχι για την παράκαμψή τους.  Η διαμαρτυρία των δικαστικών ενώσεων για μια πλήρη πολιτικοποίηση της εκλογής, που θα προέκυπτε με μια παράκαμψη,  ήταν απολύτως δικαιολογημένη. Από την στιγμή, μάλιστα, που η κυβέρνηση πρότεινε συναινετική διαδικασία και η αξιωματική αντιπολίτευση την αρνήθηκε, υπονοώντας ότι υπάρχουν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί  της αρεσκείας των μεν ή των δε,  η προσβολή της εικόνας της Δικαιοσύνης με έναν ετεροχρονισμό θα ήταν βαρύτερη. Αποτελεί ευτύχημα για την χώρα το γεγονός ότι η Κυβέρνηση υιοθέτησε την οδό της νομιμότητας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα