Γεραπετρίτης: Η συναίνεση των κομμάτων δεν αναιρεί την αντισυνταγματικότητα

Γεραπετρίτης: Η συναίνεση των κομμάτων δεν αναιρεί την αντισυνταγματικότητα
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης Eurokinissi

Αντίθετος στην επιλογή της κυβέρνησης να ορίσει τη νέα ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης εμφανίστηκε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης.

Βρισκόμαστε σε θεσμικά μη προσήκουσα κατάσταση” είπε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο Γιώργος Γεραπετρίτης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου, σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ.

Όπως είπε, μιλώντας στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, “ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει λαϊκή εντολή, η κυβέρνηση θα έπρεπε να παραιτηθεί και να συγκροτηθεί υπηρεσιακή. Αντ’ αυτού επέλεξε εθνικό λόγο για να πάει σε εκλογές”.

Ωστόσο, πρόσθεσε, πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να ασκεί υψηλή πολιτική. “Ο νομικός κόσμος λέει ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη μια κυβέρνηση που βρίσκεται λίγο πριν από τις εκλογές να επιλέγει την ηγεσία στη Δικαιοσύνη” και συμπλήρωσε ότι “ανεξαρτήτως του αν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, δεν αναιρεί το γεγονός της αντισυνταγματικότητας”.

“Ακόμα και οι 300 της βουλής να συμφωνούσαν, μια πράξη με πρόβλημα απέναντι στο Σύνταγμα δεν μπορεί να υπάρχει”. Ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την άποψη πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που όπως είπε έχει κύρος που υπερβαίνει ακόμη και τον θεσμό, θα ασκήσει την αρμοδιότητά του με το βλέμμα στο Σύνταγμα”.

Πρόσθεσε πως στην περίπτωση που δεν υπογράψει ο πρόεδρος, η διαδικασία θα πρέπει να επανεκκινήσει από τη διάσκεψη των προέδρων όπου θα συμμετέχουν όλοι που υπήρξαν στην παρούσα κρίση και όσοι άλλοι έχουν τα νόμιμα προσόντα, δηλαδή τα υφιστάμενα πρόσωπα και ενδεχομένως και νέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα