Επίσκεψη Παυλόπουλου στο 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον διευθυντή του 424 ΓΣΝΕ για την ιστορία του Υγειονομικού Σώματος καθώς και του νοσοκομείου, τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξής του.
- 27 Οκτωβρίου 2019 21:16
To 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ) στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.
Αρχικά επισκέφτηκε ασθενή που πάσχει από χρόνιο σπάνιο νόσημα, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα θάρρους και υπομονής. Ενημερώθηκε από τον διευθυντή του 424 ΓΣΝΕ ταξίαρχο, Μιχαήλ Ιωσηφίδη για την ιστορία του Υγειονομικού Σώματος καθώς και του νοσοκομείου, τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Στον ημιώροφο του νοσοκομείου, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μεγάλες παραστάσεις στις οποίες αποτυπώνεται η ιστορία του Υγειονομικού Σώματος.
Ο κ. Ιωσηφίδης επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πλακέτα με το έμβλημα του νοσοκομείου και δύο βιβλία με την ιστορία της στρατιωτικής ιατρικής και της ιστορίας του 424 ΓΣΝΕ.
Τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
“O μεγάλος Εθνικός αγώνας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών έχει, τουλάχιστον κατά πολύ μεγάλο μέρος, δικαιωθεί. Και τούτο διότι σήμερα, κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, η αυθεντική ιστορικώς και πολιτισμικώς Μακεδονία, η Μακεδονία του Αλεξάνδρου και το Φιλίππου, είναι μια και είναι Ελληνική”, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).
Ο πρόεδρος της ΕΜΣ Βασίλης Πάππας απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος τόνισε πως η τιμητική αυτή διάκριση αποτελεί υπενθύμιση του χρέους που έχει, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, να υπερασπίζεται, χωρίς εκπτώσεις και υπό όρους αρραγούς ενότητας των Ελλήνων, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια.
Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών “ως απαράμιλλο, διαχρονικό, θεματοφύλακα της Ιστορικής Κληρονομιάς της Μακεδονίας μας, όπως αυτή διαμορφώθηκε, με αμάχητα τεκμήρια, ανά τους αιώνες και όπως πρέπει να διατηρηθεί, γνήσια και αλώβητη, ως κτήμα «ες αεί» τόσο της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας όσο και της Ιστορίας και του Πολιτισμού της κοινής μας Ευρωπαϊκής οικογένειας”.