Βόρεια Μακεδονία: Στον αέρα η νέα πλειοψηφία του VMRO

Βόρεια Μακεδονία: Στον αέρα η νέα πλειοψηφία του VMRO
Εκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Μακεδονία 2021 Boris Grdanoski/AP Photo

Οι του VMRO μπορεί να έχουν προαναγγείλει νέα πλειοψηφία αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τις διαθέσεις ενός και μόνο βουλευτή.

Η νέα πλειοψηφία που υποτίθεται ότι έχει σχηματίσει στη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας το VMRO κρέμεται από τις διαθέσεις του Σκεντέρ Ρετσέπι.

Ο βουλευτής της Εναλλακτικής, μικρού αλβανικού κόμματος, ο Σκεντέρ Ρετσέπι, ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε ότι στη νέα πλειοψηφία θα μετάσχει και το αριστερό Λέβιτσα και τονίζει ότι δεν πρέπει να θεωρείται από κανέναν ως δεδομένος.

“Δεν χρωστάω σε κανέναν. Ούτε στον Μιτσκόσκι ούτε και στον Ζάεφ. Πάνω από όλα θα βάλω την αξιοπρέπειά μου και το ιδανικό για μία καλύτυερη κοινωνία με σεβασμό της αλβανικής κοινότητας” τόνισε ο Ρετζέπι σε δήλωσή του την Δευτέρα.

Αρα, υπάρχει πρόβλημα. Η πλειοψηφία για την οποία μίλησε ο Μιτσκόσκι αριθμεί μόλις 61 βουλευτές πράγμα που σημαίνει ότι έστω και ένας να λείψει, το VMRO δεν μπορεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή των 120 εδρών.

Τουτέστιν το παιχνίδι παίζεται ακόμα και όσο ο Ζόραν Ζάεφ δεν καταθέτει και επίσημα την παραίτησή του όλα μένουν ανοιχτά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα