Ελλάς, Ελλήνων, οδηγών Corvette
Ο ακήρυχτος πόλεμος στους ελληνικούς δρόμους, η δικαίωση των "τοξικών Social Media" και το βλήμα, που όταν μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο το μετατρέπει σε θανάσιμο όπλο
- 24 Φεβρουαρίου 2020 06:21
“Ντύσε το έγκλημα με θώρακα χρυσάφι, κι έσβησε η σκληρή του νόμου λόγχη χωρίς να το πειράξει”, είχε γράψει πριν αιώνες ο Σαίξπηρ και από τότε δικαιώνεται κάθε μέρα.
Στη Γλυφάδα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης συνέβη ένα έγκλημα ειδεχθές. Ένας φόνος. Ο οδηγός μιας Corvette, παρέσυρε και εγκατέλειψε έναν 25χρονο, κόβωντάς του το νήμα της ζωής.
Η παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη είναι έγκλημα, η παραβίαση των ορίων ταχύτητας είναι έγκλημα, η οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών είναι έγκλημα, η οδήγηση όταν είσαι στα πρόθυρα να σε πάρει ο ύπνος, είναι έγκλημα, η οδήγηση με παράλληλη χρήση κινητού είναι έγκλημα.
Η παράσυρση και εγκατέλειψη του θύματος όμως, είναι κανονική εκτέλεση.
Το έγκλημα στη Γλυφάδα, ακολούθησαν οι διαδικτυακοί αλαλαγμοί περί του ονόματος του δράστη, που πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα, ώστε να “σταυρωθεί” στη δημόσια σφαίρα ο οδηγός της Corvette. Ο κανιβαλισμός, σαφώς δεν ταιριάζει σε ένα σύγχρονο και πολιτισμένο κράτος. Υπάρχουν νόμοι, αστυνομία και δικαστές.
Αυτοί οι αλλαγμοί του κοινού όμως, έχουν στη βάση τους μια κοινή πεποίθηση. Ότι αλλιώς αντιμετωπίζεται ο πλούσιος και αλλιώς ο φτωχός.
Για να φέρω ένα παράδειγμα που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, στην Ελλάδα αν δύο φίλοι διαπράξουν απο κοινού ένα άγριο έγκλημα, τον έναν μπορεί να τον δούμε μέχρι και σε βίντεο να κακοποιείται στη φυλακή και για τον άλλον να μαθαίνουμε σε πόσο άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι. Μαντέψτε ποιος είναι ο αλλοδαπός φτωχοδιάβολος και ποιος είναι από καλή οικογένεια.
Για να επιστρέψουμε στον φόνο της Γλυφάδας, η καθημερινά “καταχειροκροτούμενη” Ελληνική Αστυνομία, από το βράδυ της Πέμπτης είχε στα χέρια της το όχημα, την πινακίδα, δακτυλικά αποτυπώματα και μαρτυρίες. Η έρευνα για να βρει τον οδηγό της Corvette, κράτησε μέχρι να παρέλθει το αυτόφωρο, όταν και τελικά παραδοθηκε. Συμβαίνουν αυτά.
Με τόσο λίγα στοιχεία, τόσες χιλιάδες Corvette να κυκλοφορούν στην Αττική και τόσο μυστηριώδες συμβάν, μόνο ο Σέρλοκ Χολμς ή ο Χάρι Χόλε θα μπορούσαν να λύσουν την υπόθεση νωρίτερα.
Τα “τοξικά Social Media”, ζήτησαν ονόματα, προέβλεψαν την παρέλευση του αυτοφώρου και έκαναν τις συγκρίσεις με άλλες υποθέσεις, όταν και βλέπουμε συλληφθέντες με την κάμερα στα μούτρα και τους συγγενείς των θυμάτων να τους προπηλακίζουν.
Όταν το ίδιο το κράτος δημιουργεί συνθήκες αρένας, αντιμετωπίζοντας ίδιες υποθέσεις με διαφορετικό τρόπο, όταν δικαιώνει τον νόμο της ζούγκλας και του ισχυρού, τότε το κοινό “θα ζητά αίμα” και θα τροφοδοτείται με μίσος. Το ζητούμενο είναι οι νόμοι να είναι ίδιοι για όλους, χωρίς κόλπα, παραθυράκια και παιχνίδια με το χρόνο. Όσο επιβεβαιώνεται ότι κάποιοι “είναι πιο ίσοι από τους άλλους”, τόσο το τοξικό θα ταυτίζεται με το πραγματικό.
Η ουσία όμως είναι άλλη και μπορεί κανείς να την κατανοήσει κοιτώντας για λίγα δευτερόλεπτα τη φωτογραφία του 25χρονου νέου που χάθηκε τόσο άδικα.
Η γενοκτονία στους ελληνικούς δρόμους συνεχίζεται και κανείς δεν δείχνει διάθεση να βάλει ένα τέλος. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του Ιαβέρη να υπενθυμίζει εδώ και χρόνια ότι “όταν σε ένα αυτοκίνητο, μπαίνει ένα βλήμα, αυτό μετατρέπεται σε όπλο”.
Εφόσον για να αλλάξουμε νοοτροπία θα πάρει χρόνια και αμέτρητα ατυχήματα και δυστυχήματα, η άμεση λύση είναι μία. Εξοντωτικές ποινές εδώ και τώρα, μέχρι να βάλουμε μυαλό.
Και όποιος χάρος της ασφάλτου διαφωνεί, ας πάει μια βόλτα στο ΚΑΤ, ένα τυχαίο βράδυ για να καταλάβει τι συμβαίνει στους ελληνικούς δρόμους, πώς χάνονται ζωές και πώς καταστρέφονται οικογένειες σε μια στιγμή, επειδή ένα βλήμα νομίζει ότι παίζει στο Fast and Furious.