Καιρός: Επιστρέφουν οι ομίχλες σε περιορισμένη έκταση τη Δευτέρα

Καιρός: Επιστρέφουν οι ομίχλες σε περιορισμένη έκταση τη Δευτέρα
Ομίχλη στην Αθήνα ANDREA BONETTI / SOOC

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια. Το πρωί ομίχλες

• Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές θα γυρίσουν πρόσκαιρα σε νοτιάδες

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες χωρίς σημαντικές βροχές

Τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και νότια και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 8/11/1973 επικράτησαν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με 30°C στην Τανάγρα. Το 1990 είχαμε χιονοπτώσεις από τα 800μ στην Ήπειρο. Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές τις πρωινές ώρες στη Δυτική Αθήνα, με πλημμύρες στη Νίκαια. Το 2009 είχαμε πολύ ισχυρές βροχές στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα με θάνατο ενός ανθρώπου από υπερχείλιση χειμάρρου στα Γρεβενά. Το 2010 δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα