Καιρός: Επικράτηση βοριάδων και μικρή πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Καιρός: Επικράτηση βοριάδων και μικρή πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή
Συννεφιά Eurokinissi

Πάνω από τα κανονικά για την εποχή, επίπεδα η θερμοκρασία παρά την μικρή πτώση που θα σημειώσει. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού οπό τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες
  • Η θερμοκρασία αν και θα πέσει λίγο θα βρίσκεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή
  • Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα, Κυριακή, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια του 22 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 23 με 27 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 7/11/1961 πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνό καταστρέφει αποθήκη στη Λαμία. Είχαμε πλημμύρες με καταστροφές στη Θεσ/νίκη, 1 νεκρός στο χωριό Πόρτα Καρδίτσας από κατολίσθηση.
  • Το 1964 επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες, 29°C σε Ρόδο και Άραξο.
  • Το 2002 σημειώθηκαν ισχυρές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά προάστια της Αθήνας με 90 mm χιλιοστά βροχής στο Θησείο

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα