Καλαμαράκια με πέστο μαϊντανού και ψημένο καρύδι
Μια συνταγή για έναν δροσερό, καλοκαιρινό και απολύτως γευστικό πειραματισμό
- 23 Ιουλίου 2018 07:58
Ο Γιώργος Μακρής είναι πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, λατρεύει την κρητική κουζίνα και τα μυστικά της που έμαθε από τη γιαγιά του, σέβεται την παράδοση αλλά εξελίσσει διαρκώς τις δικές του τεχνικές. Και το καλύτερο: Φροντίζει ώστε και οι μη Κρητικοί να μπορούν να πειραματιστούν και να απολαύσουν τις προτάσεις του. Παραχώρησε με χαρά στους φίλους του tastyday.gr, μια σειρά από συνταγές. Ξεκινάμε με την απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση. Δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε!!!
Υλικά
300 γρ. καλαμάρια, κομμένα ζουλιέν (σε μακρόστενα κομμάτια) 40 ml. λευκό ξηρό κρασί
80 γρ. μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. καρύδια
50 ml. ελαιόλαδο
2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
Για ντεκόρ: ψημένες φλοίδες από ντοματίνια
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνα και μόλις πάρει θερμοκρασία, σοτάρουμε τα καλαμαράκια μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του. Ροδίζουμε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι τα καρύδια και τα αφήνουμε κατά μέρος. Παράλληλα πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα καρύδια και τον μαϊντανό, προθέτοντας σιγά-σιγά και το λάδι. Βάζουμε στο μείγμα αυτό και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε, διορθώνουμε αν χρειαστεί τη γεύση με αλάτι & πιπέρι.
Γαρνίρουμε με τις φλοίδες από τα ντοματίνια και με τα «ψημένα» καρύδια και σερβίρουμε.