Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο “μικροσκόπιο” των βρετανικών Αρχών ο Ρομάν Αμπράμοβιτς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο “μικροσκόπιο” των βρετανικών Αρχών ο Ρομάν Αμπράμοβιτς
Ρομάν Αμπράμοβιτς (AP Photo/Martin Meissner, FILE)

Στο πλαίσιο των κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας, οι βρετανικές Αρχές φαίνεται να βάζουν πλέον στο στόχαστρο τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Θα φροντίσουν για απόρριψη της μόνιμης βίζας του.

Με τη Βρετανία να ανακοινώνει νέο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι βρετανικές Αρχές βάζουν στο στόχαστρο τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Οι βρετανικές Αρχές θέλουν ο Αμπράμοβιτς να “πληρώσει το τίμημα” των πράξεων της Μόσχας, δυσκολεύοντας την παραμονή του στη χώρα και μάλιστα, σύμφωνα πάντα με ξένα μέσα ενημέρωσης, αξιωματούχοι έλαβαν οδηγίες για να γίνει αδύνατη η μόνιμη εγκατάσταση του Ρώσου.

Εδώ και δύο μήνες ο Αμπράμοβιτς δεν έχει εμφανιστεί στο γήπεδο της Τσέλσι και απέσυρε την αίτησή του για απόκτηση βρετανικής επενδυτικής βίζας Tier 1 το 2018, καθώς η έκδοσή της καθυστερούσε, μετά και τις δηλητηριάσεις των Σκριπάλ στο Σάλσμπερι, που είχε ως αποτέλεσμα το “πάγωμα” των σχέσεων Δύσης – Μόσχας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, ανώτερες πηγές ασφαλείας θεωρούν απίθανο να επιτραπεί ξανά στον Αμπράμοβιτς η διαμονή του στη Μεγάλη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι της βρετανικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης έχουν λάβει σχετικές οδηγίες, ώστε να καταστήσουν αδύνατο για τον Ρώσο να εγκατασταθεί πλέον στη Μεγάλη Βρετανία.

Τι υποστηρίζει ο Αμπράμοβιτς

Από τη μεριά του ο Αμπράμοβιτς αρνείται όλες τις κατηγορίες για στενή σχέση του με το Κρεμλίνο, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κάνει οτιδήποτε, το οποίο να υπαγορεύει την επιβολή κυρώσεων εναντίον του.

“Σχεδόν σίγουρα θα απορριφθεί” η μόνιμη βίζα

Βρετανικές πηγές διαμηνύουν ότι, αν ο Αμπράμοβιτς επιχειρήσει να αποκτήσει μόνιμη βίζα, αυτή “σχεδόν σίγουρα θα απορριφθεί”, καθώς δεν κατάφερε να αποκτήσει ποτέ τη βρετανική υπηκοότητα.

Ωστόσο, όταν δύο ημέρες πριν στη Βουλή των Κοινοτήτων η βουλευτής των Φιλελεύθερων, Λέιλα Μοράν διάβασε κατάλογο με ονόματα Ρώσων ολιγαρχών, περιλαμβάνοντας και αυτό του Αμπράμοβιτς, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Λιζ Τρας απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε, λέγοντας πως “έχουμε έναν μακρύ κατάλογο, όσων είναι είναι συνένοχοι στις ενέργειες της ρωσικής ηγεσίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα