Γλυκά Νερά: Στις 8 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Γλυκά Νερά: Στις 8 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/ EUROKINISSI

Στο εδώλιο θα βρεθεί στις 8 Απριλίου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν. Για τι κατηγορείται. Το χρονικό της φρικτής γυναικοκτονίας.

Ενώπιον των φυσικών δικαστών του θα βρεθεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στις 8 Απριλίου, καθώς προσδιορίστηκε η δίκη για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο συζυγοκτόνος κατηγορείται για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου καθώς και για δύο πλημμελήματα, ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά

Στις 06:30 το πρωί της Τρίτης 11 Μαΐου 2021 κλήθηκε η Άμεση Δράση επί της οδού Παναγούλη 10, στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της Καρολάιν, με σπαστή φωνή λόγω του ότι ήταν φιμωμένος με μονωτικές ταινίες και ζητούσε βοήθεια, αμέσως μετά και με τον ίδιο τρόπο φέρεται ότι κάλεσε και την γειτόνισσά του.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, εισήλθαν από το παραθυράκι της πίσω πλευράς απ’ όπου φέρονταν να είχαν μπει και οι ληστές, βρήκαν τον πιλότο δεμένο και φιμωμένο και τον έλυσαν και την Καρολάιν νεκρή στο κρεβάτι της μπρούμυτα και με το μωράκι της να ακουμπά και να την σκουντάει στην πλάτη.

Από την νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε πως ο θάνατος της 20χρονης κοπέλας ήταν ασφυκτικός και αργότερα ο πιλότος κατέθεσε στους αστυνομικούς πως οι δράστες που εισέβαλαν στην οικία του, σκότωσαν τον σκύλο τους και την γυναίκα του και τους λήστεψαν, ήταν τρεις. Δύο ψηλοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά και ένας κοντός και εύσωμος που φαινόταν να ήταν ο αρχηγός. Δύο από αυτούς ήταν ένοπλοι και του ζήτησαν τα λεφτά.

Εκείνος ισχυρίστηκε ότι τους υπέδειξε πού ήταν κρυμμένα τα χρήματα, ωστόσο συνέχισαν να ψάχνουν και κάποια στιγμή έπαψε να ακούει τις φωνές της συζύγου του την οποία την είχε ακινητοποιήσει, την είχε γυρίσει μπρούμυτα ο φερόμενος αρχηγός και της κρατούσε το στόμα.

Έκτοτε όσο και αν έψαξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και του Κατά Ιδιοκτησίας δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ληστές παρότι μέχρι και πολύ πρόσφατα έκαναν κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα στοιχεία που τον “έκαψαν”

Τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων έδωσαν νέα τροπή στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν μηνύματα στο κινητό της Καρολάιν που δείχνουν ότι νωρίτερα το βράδυ και ενώ βρισκόταν εκείνη στη σοφίτα και ο σύζυγός της σε άλλο χώρο τσακώνονταν με ανταλλαγή χαρακτηρισμών και εκείνη έψαχνε να βρει κατάλυμα για να φύγει από το σπίτι τους μαζί με το παιδί.

Πρόσθετα, στο smart watch της 20χρονης εντοπίστηκαν διαφορές στα βιομετρικά της δεδομένα ως προς τον χρόνο θανάτου της, όπως επίσης βρέθηκαν διαφορές ως προς τον χρόνο αφαίρεσης της ψηφιακής κάρτας μνήμης από την κάμερα της οικίας και από το κινητό του πιλότου βρέθηκε λειτουργία και κινητικότητα που δεν ταίριαζε με τις ώρες που παρουσίαζε ως δήθεν δεμένος.

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως εφαρμογή στο κινητό του καθ’ ομολογία δράστη, έδειξε ότι κινείτο στον χώρο κατά τις ώρες που ο ίδιος ισχυριζόταν στους αστυνομικούς ότι ήταν δεμένος.

Από την Αστυνομία τονίζουν τουλάχιστον έως τώρα πως όλα τα σκηνοθέτησε μόνος του μετά την πράξη του, εκείνος σκότωσε τον σκύλο του για να δείξει ότι δήθεν αδίστακτοι κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι τους, εκείνος παραβίασε το παράθυρο στο υπόγειο και γενικά εκείνος σκηνοθέτησε όλη την φρικτή εικόνα που συνάντησαν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν και πήγαν στο σημείο.

Όλες οι κινήσεις του το βράδυ της δολοφονίας

Η δραστηριότητα που παρουσίασε το κινητό του 33χρονου πιλότου, τις δύο ώρες που -κατά τον ίδιο- βρισκόταν δεμένος χειροπόδαρα δίπλα στο άψυχο σώμα της Καρολάιν, ήταν ένα από τα στοιχεία που τον “πρόδωσε”.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας, το κινητό τηλέφωνο δεν ήταν ανενεργό -όπως θα περίμενε κανείς- αντίθετα, κατέγραφε κάθε ενέργεια του κατηγορουμένου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και μέσω εφαρμογής τα βήματά του μέσα στο σπίτι, ενώ θα έπρεπε να ήταν ακινητοποιημένος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αρχές, ο 33χρονος εμφανίζεται από τις 2:27:47 να αρχίζει να έχει δραστηριότητα στο κινητό του, αφού το ξεκλειδώνει ενώ 16 δευτερόλεπτα και μετά το κλειδώνει.

Νωρίτερα, το κινητό για μιάμιση ώρα περίπου είχε μπει σε διαδικασία φόρτισης.

Στις 2:30:43 πραγματοποιείται εκ νέου η ενέργεια ξεκλειδώματος και γίνεται είσοδος στα μηνύματα και στις 2:31:11 η ενέργεια του κλειδώματος.

Επόμενη ένδειξη σημειώνεται στις 4:24:00, όταν κατά την ιατροδικαστική έκθεση, η Καρολάιν έχει ήδη πεθάνει.

Τότε, το κινητό βγαίνει από την λειτουργία φόρτιση, ενώ 12 λεπτά μετά, στις 4:36:23 στο κινητό πραγματοποιείται η ενέργεια ξεκλειδώματός και γίνεται είσοδο στην εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Gmail. Στις 4:38:53 πραγματοποιείται και πάλι ενέργεια κλειδώματος.

“Στις 4:24 ώρα (χρόνος κατά τον οποίο ο κατηγορούμενος αρχικά ανέφερε πως δεν είχε τις αισθήσεις του) το κινητό του βγαίνει από την κατάσταση φόρτισης. Στη συνέχεια ξεκλειδώνει με τη χρήση του προσωπικού μυστικού κωδικού και κλειδώνει αρκετές φορές, ενώ παράλληλα καταγράφει κινήσεων και των μέτρων και άνοδο όροφο. Υπενθυμίζεται ότι κατά το χρονικό αυτό διάστημα ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως δεν είχε τις αισθήσεις του”, αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Ύστερα από περίπου 40 λεπτά, καταγράφονται οι κινήσεις του κατηγορουμένου μεταξύ των ορόφων, όταν και όπως ο ίδιος ομολόγησε «σκηνοθετούσε» το σκηνικό της ληστείας. Ειδικότερα, στις 5:22:31 καταγράφεται κίνηση 29 βημάτων με διανυμένη απόσταση 21,93 μέτρα, ενώ στις 5:40: 38 έως 5:41:42 καταγράφεται άνοδος δύο ορόφων με κίνηση 103 βημάτων και διανυμένη απόσταση 66,41 m.

Αντίστοιχα, στις 5:53:39 καταγράφεται κίνηση 14 βημάτων με διαλυμένη απόσταση 10,74 με παράλληλη πραγματοποίηση ενέργειας ξεκλειδώματός και αντίστοιχη κλειδώματος 2 δευτερόλεπτα μετά. Στις 05:53:57 καταγράφεται άνοδος ενός ορόφου.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος αρχίζει να πληκτρολογεί διάφορα τηλέφωνα στην προσπάθεια του να “καλέσει για βοήθεια” όπως αργότερα θα καταθέσει στις αρχές. Πρώτα παίρνει τηλέφωνο το “180”, μετά το “1000”, μετά το “100” και τελευταία καλεί τη γειτόνισσα του. Προηγουμένως ο 33χρονος κάλεσε έναν άλλον αριθμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα