Παραιτήθηκε ο CEO της εταιρείας “CrossFit” που αστειεύτηκε με τη δολοφονία του Φλόιντ

Παραιτήθηκε ο CEO της εταιρείας “CrossFit” που αστειεύτηκε με τη δολοφονία του Φλόιντ

Ο Γκρεγκ Γκλάσμαν έγραψε ότι δεν υπάρχει λόγος να θρηνεί για τον Αφροαμερικανό, ενώ έκανε και ένα εμετικό λογοπαίγνιο γράφοντας "Floyd-19". Αυτό έφερε κατακραυγή και παραίτηση.

Μερικά εμετικά σχόλια και ένα ντροπιαστικό λογοπαίγνιο έφεραν, πρώτα την κατακραυγή και έπειτα την παραίτηση του Γκρεγκ Γκλάσμαν, Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας CrossFit, η οποία είχε να αντιμετωπίσει και τα παράπονα εκατοντάδων γυμναστηρίων, αρκετά εκ των οποίων αποφάσισαν να τερματίσουν τη συνεργασία τους με την εταιρεία.

Ο Γκλάσμαν είχε πει σε μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ ιδιοκτητών γυμναστηρίων μέσω της εφαρμογής Zoom ότι δεν θρηνεί για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, μιλώντας μάλιστα και εξ ονόματος των υπαλλήλων της εταιρείας: “Γιατί να θρηνήσω γι’ αυτόν; Μπορείτε να μου πείτε; Δεν θρηνώ ούτε εγώ ούτε κάποιος από το προσωπικό μου”.

Και να ‘ταν μόνο αυτό…

Την ίδια στιγμή, στην ανάρτηση ενός οργανισμού δημόσιας υγείας στο Twitter, εντοπίστηκε σχόλιο του CEO της CrossFit να κάνει ένα απαράδεκτο αστείο, γράφοντας: “Floyd-19”.

Όλα αυτά προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στην εταιρεία, αλλά και ρήγμα στη σχέση της με τον Γκλάσμαν, ο οποίος λίγο μετά υπέβαλε την παραίτησή του, όπως ανακοίνωσε και η ίδια η CrossFit, η οποία είδε τη φήμη αλλά και αρκετές συνεργασίες της να πλήττονται ανεπανόρθωτα, μαζί και το μπάτζετ των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος ο Γκλάσμαν δήλωσε σχετικά: “Παραιτούμαι από τη θέση του CEO. Δημιούργησα ρήγμα στην κοινότητα CrossFit και έβλαψα άθελά μου πολλά από τα μέλη της. Δεν μπορώ να αφήσω τη συμπεριφορά μου να εμποδίζει τις αποστολές των κεντρικών γραφείων ή των συνεργατών”. Νωρίτερα, είχε πει: Έκανα λάθος με τις λέξεις που επέλεξα χθες. Η καρδιά μου λυπάται για τον πόνο που προκάλεσε. Ήταν λάθος, όχι ρατσιστικό, αλλά λάθος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα