Χάρτης κορονοϊού ECDC: “Κοκκίνησε” η Ελλάδα – Ποιες περιοχές είναι στο “κίτρινο”

Χάρτης κορονοϊού ECDC: “Κοκκίνησε” η Ελλάδα – Ποιες περιοχές είναι στο “κίτρινο”

Επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα καταγράφει ο χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Ολοένα και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο”, το υψηλότερο επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), καθώς ο κορονοϊός στην χώρα μας εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, με τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα να είναι 6808.

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο χάρτη που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στη συνολική απεικόνιση της κατάστασης στη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες, η Θράκη, η Θεσσαλία και πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο”, ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο”, με εξαίρεση τα νησιά του Αιγαίου και τις Κυκλάδες που βρίσκονται στο “πορτοκαλί”.

Σημειώνεται πως στον εν λόγω χάρτη συνυπολογίζονται το επίπεδο συναγερμού, η θετικότητα των κρουσμάτων και η συχνότητα των τεστ.

Όσον αφορά την θετικότητα, οι προαναφερθείσες περιοχές, όπως και η Πελοπόννησος, βρίσκονται στο “κίτρινο” (1-3,9%), με εξαίρεση την Ηλεία και την Αχαΐα, ενώ οι υπόλοιπες στο “πράσινο” (κάτω από 1%).

Όσον αφορά τον αριθμό των τεστ, η χώρα βρίσκεται στο “βαθύ πράσινο”, με πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα