Ο Κυριάκος, ο Αντώνης, ο Άδωνις, ο Αλέξης, το σκάνδαλο Novartis και το …Δικαστικό Συμβούλιο

Ο Κυριάκος, ο Αντώνης, ο Άδωνις, ο Αλέξης, το σκάνδαλο Novartis και το …Δικαστικό Συμβούλιο
Προανακριτική. Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ιδιαίτερα προβληματισμένος με την τακτική που θέλει να βάλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κάδρο. Αποφασισμένη, όμως, η πλευρά Σαμαρά- Γεωργιάδη και άλλων.

Στις 10 Φεβρουαρίου, τα «Παιχνίδια Εξουσίας», με τίτλο «Σκέψεις σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου- Και στο βάθος Τσίπρας», μεταξύ άλλων, έγραφαν:

«Σε μείζονα πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να οδηγήσει το σκάνδαλο Novartis, αλλά και οι εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή που λειτουργεί στη Βουλή και που το τέλος των εργασιών της προβλέπεται για τα μέσα Μαρτίου.

Η αντιπαράθεση, μάλιστα, δεν θα είναι μόνο μεταξύ κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ αφενός  και αξιωματικής αντιπολίτευσης αφετέρου, αλλά και στο εσωτερικό των δυο κομμάτων που αποτελούν την πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής.

Πολιτικά πρόσωπα, άλλωστε, που βρέθηκαν εμπλεκόμενα στην υπόθεση, προειδοποιούν τις ηγεσίες πως εάν επιχειρηθεί να μην υπάρξουν καταδίκες, αλλά και να μην συμπεριληφθούν τελικά στο κατηγορητήριο και  η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (!), θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό των κομμάτων τους. Το μήνυμα αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το έχει αποστείλει πρωτίστως ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά δεν είναι ο μόνος που πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση!

Η επικρατούσα άποψη στην πλειοψηφία είναι να διευρυνθεί το κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και η ηθική αυτουργία να μετατραπεί σε φυσική αυτουργία, γεγονός που θα επιτρέψει να αναζητηθούν και οι «ηθικοί αυτουργοί». Στελέχη της πλειοψηφίας και κυρίως οι πολιτικοί φίλοι των εμπλεκόμενων προσώπων, επιδιώκουν να μπει στο κάδρο των ευθυνών η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ θεωρούν βέβαιον ότι θα πρέπει να κατηγορηθεί ως «ηθικός αυτουργός» ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δικαιώνουν απολύτως το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, καθιστούν, όμως, πολύ πιο δύσκολο το θέμα για το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει ζήσει τις επιπτώσεις που είχε για τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η εργαλειοποίηση του σκανδάλου Κοσκωτά, με την πολιτική δίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την εμπλοκή Τσίπρα, πολύ περισσότερο που οι εργασίες της Προκαταρκτικής δεν έβγαλαν κανένα απολύτως στοιχείο για τον πρώην πρωθυπουργό. Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου, που δείχνει όντως να …ορέγεται εμπλοκή Τσίπρα, μοιάζει περισσότερο καθησυχαστική κίνηση προς την πλευρά Σαμαρά-Γεωργιάδη και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων, παρά πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, το επόμενο διάστημα, δεν θα βρεθεί ενώπιον των πιέσεων και εκβιασμών της πλευράς Σαμαρά-Γεωργιάδη, αλλά και των προκλήσεων της Κουμουνδούρου εάν συμφωνεί με τις απειλές που εκτοξεύουν υπουργοί του κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιθανόν δε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να ξαναπετάξει το γάντι, προκαλώντας το Μαξίμου να τον συμπεριλάβει και προσωπικά στο κατηγορητήριο.

Η παραπομπή Παπαγγελόπουλου από την πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, βεβαίως, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ανεξαρτήτως των ψήφων που θα λάβει στην Ολομέλεια της Βουλής. Το θέμα είναι ότι για την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο μεσολαβεί το Δικαστικό Συμβούλιο, η απόφαση του οποίου θα στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία- και εκεί ας μην αποκλείσουμε και τις εκπλήξεις…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα