Ψηφιακές λύσεις της Εθνικής Τράπεζας για επιχειρήσεις

Ψηφιακές λύσεις της Εθνικής Τράπεζας για επιχειρήσεις

Η νέα Ψηφιακή Πρόταση για την τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων

Ακόμη και σήμερα -1,5 χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την αδήριτη ανάγκη για την υιοθέτηση ενός εναλλακτικού μοντέλου λειτουργίας- η τεχνολογία εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ατζέντας για το 40% των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ). Και όταν αναφερόμαστε στην τεχνολογία, δεν εννοούμε κάτι άγνωστο και περίπλοκο, αλλά την ενσωμάτωση απλών ψηφιακών υπηρεσιών στο λειτουργικό και εμπορικό μοντέλο κάθε εταιρείας.

Πρόκειται, εν ολίγοις, για ψηφιακά συστήματα εσωτερικής λειτουργίας, τα οποία μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, ωφελώντας τόσο τις ίδιες όσο και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε, πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας κατέδειξε ότι όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις επενδύουν σε ψηφιακά εργαλεία, πετυχαίνουν:

  • υψηλότερο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων κατά 25% έως 35%

  • υψηλότερο περιθώριο λειτουργικού κέρδους κατά περίπου 50%

  • μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης (πανδημία, κρίση – χρέους)

Δεν είναι τυχαίο ότι το Ταμείο Ανάκαμψης, τα πρώτα χρήματα του οποίου αναμένεται να αρχίσουν να εισρέουν προς την Ελλάδα μέσα στο τελευταίο 3μηνο του 2021, έχει ως βασικό στόχο την άμβλυνση αυτού του τεχνολογικού κενού και τη γεφύρωση της απόστασης σε σχέση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ύψος των στοχευμένων δράσεων, με προτεραιότητα τις ΜμΕ, κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Με δεδομένη την παραπάνω στήριξη, αυτό που απαιτείται σε επόμενο στάδιο είναι η προθυμία των ελληνικών επιχειρήσεων να ενταχθούν στο «κύμα» της τεχνολογίας και να διευρύνουν αισθητά το περιθώριο κέρδους, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και κυρίως, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά τους -μία παράμετρος εξαιρετικά σημαντικά για το σύνολο της οικονομίας και της απασχόλησης.

Η Ψηφιακή Πρόταση της Εθνικής Τράπεζας

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Εθνική Τράπεζα έρχεται να συνδράμει την προσπάθεια τεχνολογικής μετάβασης των ελληνικών ΜμΕ, προτείνοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο ψηφιακών λύσεων, μια νέα Ψηφιακή Πρόταση, η οποία περιλαμβάνει καινούριες λειτουργικότητες, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και αναβαθμισμένη εμπειρία εξυπηρέτησης.

Η συγκεκριμένη πρόταση δε, προέκυψε ως απόρροια έρευνας με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 εταιρειών -από μικρές επιχειρήσεις έως ομίλους εταιρειών διαφορετικών κλάδων (Ναυτιλία, Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες, Μεταποίηση, Λιανεμπόριο κ.α.), καθώς και usability testing σε περισσότερα από 150 σενάρια λειτουργιών.

Και ποια ακριβώς είναι η ψηφιακή πρόταση της Εθνικής Τράπεζας; Κάτι πολύ απλό, μα συνάμα πολύ σημαντικό για τη μετεξέλιξη της κάθε επιχείρησης, και ιδίως των μικρών και των μεσαίων:

  1. Online εγγραφή νέας επιχείρησης: Επιτρέπει στους εταιρικούς πελάτες, χωρίς επίσκεψη σε κάποιο φυσικό κατάστημα, να ξεκινήσουν την τραπεζική τους σχέση πλήρως ψηφιακά, απολαμβάνοντας ένα πλήρες πακέτο καινοτόμων ψηφιακών λύσεων.
  2. Business Δάνειο Εξπρές: Αποτελεί τομή για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προωθώντας τη λύση της online χρηματοδότησης με παροχή ορίου υπερανάληψης, ποσού από 6.000 έως 35.000 ευρώ, χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα. Πώς γίνεται αυτό; Κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλει αίτηση για το Business Δάνειο Εξπρές, να ενημερωθεί για την εξέλιξή της, να υπογράψει τα συμβατικά έγγραφα και να πραγματοποιήσει κινήσεις του Business Δανείου Εξπρές. Όλα εξ αποστάσεως, χωρίς μετάβαση σε κάποιο κατάστημα

Onboarding νέων επιχειρηματικών πελατών

Η Εθνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είναι πελάτες, να αποκτήσουν online λογαριασμό όψεως και πρόσβαση στο Internet Banking, μέσω μια απλής και εξ αποστάσεως διαδικασία:

·Βήμα 1: Είσοδος νόμιμου εκπροσώπου στο NBG Internet Banking με τους προσωπικούς κωδικούς του.

· Βήμα 2: Συμπλήρωση στοιχείων επιχείρησης και απαιτούμενων δικαιολογητικών.

· Βήμα 3: Επιλογή λογαριασμού όψεως και απόκτηση εταιρικών κωδικών πρόσβασης στο NBG Internet Banking.

· Βήμα 4: Έλεγχος εγγράφων νομιμοποίησης και ηλεκτρονική υπογραφή της σύμβασης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της γνωμάτευσης νομιμοποίησης της επιχείρησης.

· Βήμα 5: Ολοκλήρωση εγγραφής της επιχείρησης και πλήρης πρόσβαση στο Internet Banking της Εθνικής.

Business Express Loan

Η Εθνική Τράπεζα είναι η πρώτη τράπεζα που παρέχει στους πελάτες της το Business Express Loan. Η διαδικασία ξεκινάει και ολοκληρώνεται ψηφιακά, από την αίτηση μέχρι την εκταμίευση, με τη συμπλήρωση της αίτησης για τη χορήγηση του επιχειρηματικού δανείου να γίνεται μέσω του Ιnternet Banking, ενώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά επισυνάπτονται σε ψηφιακή μορφή.

Το προϊόν αφορά σε χρηματοδότηση με παροχή πιστωτικού ορίου, ετήσιας διάρκειας, ποσού από €6.000 έως €35.000. Το Business Δάνειο Εξπρές απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα (ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες) και νομικά πρόσωπα με τουλάχιστον μια κλεισμένη χρήση και τζίρο έως €2,5 εκατ., που τηρούν λογαριασμό όψεως στην Εθνική Τράπεζα.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του δανείου και τη διαδικασία υποβολής αίτησης θα βρείτε εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα