Γλυκά Νερά: Η επόμενη ημέρα για τη μικρή Λυδία

Γλυκά Νερά: Η επόμενη ημέρα για τη μικρή Λυδία
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά Eurokinissi

Ο Εισαγγελέας Ανηλίκων αναμένεται σήμερα -εκτός απροόπτου- να αποφανθεί για το μέρος που θα αναλάβει την προσωρινή επιμέλεια του 11 μηνών βρέφους της Καρολάιν και του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Το οικογενειακό περιβάλλον που έχει τις καλύτερες προοπτικές για να παραμείνει έστω και προσωρινά η μικρή Λυδία, αναμένεται να γνωστοποιήσει η Εισαγγελία Ανηλίκων, μέσα στις επόμενες ώρες. Οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη μελετήσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και είναι έτοιμες να ενημερώσουν με διάταξή τους, πού θα ζήσει προσωρινά το 11 μηνών βρέφος, η μητέρα του οποίου δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα.

Η κόρη της Καρολαϊν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των γονέων του 33χρονου πιλότου, ωστόσο η απόφαση του εισαγγελέα Ανηλίκων δεν αποκλείεται να το αλλάξει. Ήδη έχουν εξεταστεί οι εκθέσεις που έχουν συντάξει οι κοινωνικοί λειτουργοί γύρω από τα περιβάλλοντα των δύο οικογενειών που διεκδικούν την επιμέλεια της Λυδίας, ενώ στο φάκελο έχουν συμπεριληφθεί και στοιχεία της ποινικής δικογραφίας σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης κοπέλας.

Η απόφαση που θα ληφθεί, αποτελεί μία προσωρινή ρύθμιση, αφού οι δύο πλευρές δεν έχουν έρθει σε συμφωνία για το μέλλον του βρέφους. Παρά το καλό κλίμα που επικρατούσε στις μεταξύ τους συζητήσεις, η μητέρα της Καρολάιν ζητά την αποκλειστική επιμέλεια του μωρού. Στόχος της μητέρας είναι η Λυδία να ζήσει στην Αλόννησο μαζί με τους παππούδες της, οι οποίοι έχουν επιλέξει το νησί ως μόνιμη κατοικία τους τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, μετά την υποβολή σχετικού υπομνήματος στην Εισαγγελίας Ανηλίκων, ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Θαν. Χαρμάνης, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι το νησί “είναι το καταλληλότερο περιβάλλον, καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του”.

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζητούν την από κοινού επιμέλεια, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον της Λυδίας για την «ανάπτυξή της σε μια υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα». Συγκεκριμένα, επιθυμούν να διανέμει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της στην Αθήνα και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο, γιατί έτσι εξασφαλίζεται η “ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της, ενισχύει τους δεσμούς της με τους παππούδες αμφοτέρων των γραμμών και αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της”.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν αναφέρουν πως «η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της».

Το επόμενο βήμα

Η εισαγγελική διάταξη που θα εκδοθεί -όπως όλα δείχνουν, σήμερα- έχει ισχύ 30 ημέρες, με δυνατότητα παράτασης, εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μέσα σε αυτό το διάστημα, εάν κάποια πλευρά διαφωνήσει με το αποτέλεσμα, μπορεί να προσφύγει στις δικαστικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα να πρέπει να παραπεμφθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, σε εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί οριστικά για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, ασχέτως με την εξέλιξη της ποινικής έρευνα που διεξάγεται σχετικά με τη δολοφονία της Καρολάιν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα