Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: “Έχω πολλούς άσους στο μανίκι” λέει ο πατέρας

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: “Έχω πολλούς άσους στο μανίκι” λέει ο πατέρας

Στην Πάτρα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων. Για "ιατρικές παραλείψεις" κάνει λόγο ο πατέρας των τριών κοριτσιών.

Στοιχεία σε βάρος της νοσοκομειακής ιατρικής διαχείρισης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ισχυρίζεται πως έχει ο πατέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για ιατρικές παραλείψεις από τις οποίες “έγινε το κακό”.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου, ο πατέρας δήλωσε πως “έχει πολλούς άσους στο μανίκι του” και πως “θα τα πούμε όλα εν καιρώ”, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, που θα ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών.

“Θα τα πούμε όλα μετά τις τοξικολογικές. Έως τότε παρακαλούμε σιωπή και σεβασμό”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας των τριών κοριτσιών στον ΑΝΤ1, ενώ σχετικά με τις αναφορές για εισπνοή αερίου που σχετίζεται με τον θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού, ο πατέρας υποστήριξε ότι σχετικά στοιχεία αφορούν τον θάνατο της Μαλένας και όχι της αδελφής της, ενώ ό,τι ακούγεται το τελευταίο διάστημα πρόκειται για “δημοσιογραφικό δημιούργημα”.

Από την άλλη πλευρά, ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στην Πάτρα, Κωνσταντίνος Φλαμής, διαβάζοντας την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της Μαλένας, υπογράμμισε πως πουθενά δεν αναφέρεται ότι αποτέλεσε αντικείμενο εξέτασης η μύτη του κοριτσιού, κάνοντας λόγο για ακόμη μια ανακολουθία που πρέπει να αποσαφηνιστεί, όπως και η διαφορά στη μαρτυρία της θείας για τον θάνατο της Ίριδας σε σχέση με το ντοκουμέντο από το ΕΚΑΒ.

Πάτρα: Το μυστήριο με την ώρα θανάτου της μικρής Ίριδας

Η υπόθεση της 6χρονης, που σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από “αγενεσία φλεβοκόμβου”, έχει επίσης μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Σύμφωνα με το MEGA, την τελευταία νύχτα της Ίριδας, το μωράκι βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη θεία του, ενώ ο πατέρας απουσίαζε.

Το απόγευμα, στις 17:30, ξύπνησε και η μητέρα του το τάισε κρέμα. Ήταν ευδιάθετο και κάθισε με τη θεία του. Το βράδυ μητέρα και θεία το έκαναν μαζί μπάνιο, της έδωσαν γάλα και η μητέρα το έβαλε στην κούνια για ύπνο. Στις 2.30 π.μ. το μωρό ξύπνησε, η μητέρα του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και εκείνο ξανακοιμήθηκε.

Την επόμενη ημέρα, στις 11.30, η μητέρα ζήτησε από τη θεία να πάει να ξυπνήσει το μωρό για να το ταΐσουν και να πάνε βόλτα. Η θεία πλησίασε την κούνια και βρήκε το 6 μηνών παιδί ξεσκέπαστο, τα χείλια του ήταν μελανιασμένα και τα μάτια του μισάνοιχτα.

Αμέσως, έβαλε τα χέρια της στο στήθος του μωρού και διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε.

Η αρχική έκθεση των γιατρών έκανε λόγο για αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε σπάνιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής οι έρευνες

Οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση έχουν περάσει στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, στην οποία βρίσκεται από την Πέμπτη ο φάκελος της υπόθεσης, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης γίνεται κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, εφόσον προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία που να μπορούν να δώσουν εξηγήσεις για την τριπλή τραγωδία.

Υπενθυμίζεται ότι άμεση προτεραιότητα έχει ζητηθεί στα εργαστήρια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών να δοθεί για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών και ιστολογικών δειγμάτων που έχουν ληφθεί από την 9χρονη Τζωρτζίνα (το τελευταίο παιδί της οικογένειας που κατέληξε), ούτως ώστε να δοθούν και απαντήσεις στα αίτια θανάτου της, που επί του παρόντος θεωρούνται απροσδιόριστα και μη σχετιζόμενα με την τετραπληγία της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα