Κοροναϊός: Αποβιβάστηκαν και οι τελευταίοι επιβάτες του Westerdam

Κοροναϊός: Αποβιβάστηκαν και οι τελευταίοι επιβάτες του Westerdam
Επιβάτες τη στιγμή αποβίβασης από το Westerdam AP

Δεκάδες τουρίστες που παρέμεναν σε καραντίνα στο Westerdam αποβιβάστηκαν σήμερα, ενώ δήλωσαν πως νιώθουν ευγνωμοσύνη προς την Καμπότζη που τους επέτρεψε να εισέλθουν.

Αποβιβάστηκαν σήμερα στην Καμπότζη δεκάδες τουρίστες που παρέμεναν αποκλεισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο Westerdam. Μετά από εξετάσεις οι επιβάτες βρέθηκαν αρνητικοί στον νέο κοροναϊό εξαιτίας του οποίου περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα.

Οι επιβάτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους την 1η Φεβρουαρίου στο Χονγκ Κονγκ και θα κινούνταν προς την Ιαπωνία. Όμως δεκάδες κρούσματα, 2 εκ των οποίων θανατηφόρα, οδήγησαν το κρουαζιερόπλοιο να δέσει στο λιμάνι Σιχανούκβιλ, όπου 1.200 επιβάτες αποβιβάστηκαν και έγιναν δεκτοί από τον πρωθυπουργό της Καμπότζης περίπου πριν μια βδομάδα.

Από τότε, κάπου 230 επιβάτες παρέμειναν υπό περιορισμό πάνω στο πλοίο εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεών τους.

Σύμφωνα με το BBC, σήμερα αποβιβάστηκαν και οι τελευταίοι επιβάτες του Westerdam.

“Είμαι ευγνώμων στην Καμπότζη που μας επέτρεψε να εισέλθουμε”, δήλωσε σήμερα μια επιβάτης κατεβαίνοντας από το πλοίο.

Την ευγνωμοσύνη του προς την Καμπότζη είχε εκφράσει μέσω Twitter και ο Τραμπ.

Δύο από τους επιβάτες επέστρεψαν σπίτι τους στην Σιγκαπούρη και παραμένουν σε καραντίνα. Σύμφωνα με τον Wong, εκπρόσωπο των κυβερνητικών δυνάμεων “Δεν επιτρέπουμε σε άλλους επιβάτες του Westerdam να εισέλθουν στην Σιγκαπούρη, ούτε να μετακινηθούν κάπου άλλου μέσω αυτής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα