Καιρός: Αίθριος μέχρι το τέλος της βδομάδας – Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Καιρός: Αίθριος μέχρι το τέλος της βδομάδας – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
Αίθριος καιρός EUROKINISIS

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας έως και το τέλος της βδομάδας. Τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από την σήμερα έως το τέλος της βδομάδας ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το πρωί
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο η οποία στο τέλος της εβδομάδος θα είναι αισθητή και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλές τιμές για την εποχή
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Μια γρήγορη ματιά στον καιρός της βδομάδας

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αυξημένη σχετική υγρασία. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιάδες στο Ιόνιο όπου θα φτάσουν τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ , ενώ στο Αιγαίο θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά τους 23 με 26 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-11-2021

Αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ ενώ βαθμιαία στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 27βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 06-11-2021

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι περιορισμένη, όπου θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07-11-2021

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά ηπειρωτικά την Εύβοια, τις Σποράδες και τα βόρεια θα είναι τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 08-11-2021

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τις χθεσινές μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα