Ουκρανία: Ο Μπλίνκεν ακυρώνει τη συνάντησή του με τον Λαβρόφ

Ουκρανία: Ο Μπλίνκεν ακυρώνει τη συνάντησή του με τον Λαβρόφ
Ο Άντονι Μπλίνκεν AP

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ακυρώνει τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. "Δεν έχει κανένα νόημα η συνάντηση" αναφέρει.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι δεν θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη όπως ήταν προγραμματισμένο με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα ως ανεξαρτήτων κρατών των δύο αποσχισθεισών αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία.

«Τώρα που βλέπουμε ότι η εισβολή άρχισε και ότι η Ρωσία απέρριψε καθαρά τη διπλωματία, δεν έχει κανένα νόημα μια συνάντηση», δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ουκρανό ΥΠΕΞ, τον Ντμίτρο Κουλέμπα.

“Η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε την κατάσταση Ρωσίας – Ουκρανίας “τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο” κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε κι αυτός με τη σειρά του, μετά τον πρόεδρο Μπάιντεν σχετικά με τις προθέσεις της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η πρόθεση του Πούτιν από παλιά ήταν “να εισβάλει στην Ουκρανία, να ελέγξει την Ουκρανία, τον λαό της και να καταστρέψει τη δημοκρατία της Ουκρανίας”.

Λευκός Οίκος: Αποκλείεται σύνοδος κορυφής ΗΠΑ – Ρωσίας

«Ασφαλώς» δεν σχεδιάζεται σύνοδος κορυφής των προέδρων των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «σε αυτό το στάδιο», ξεκαθάρισε ο Λευκός Οίκος, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν πως ακυρώθηκε η συνάντηση που θα είχε αύριο με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ που υποτίθεται πως θα ήταν προπαρασκευαστική.

«Σε αυτό το σημείο ασφαλώς δεν σχεδιάζεται», όπως το έθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, συμπληρώνοντας ότι θα απαιτείτο να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία για να οργανωθεί τέτοια σύνοδος κορυφής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα