Καιρός: Bροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια

Καιρός: Bροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια
Eurokinissi

Βαθμιαία πτώση θερμοκρασίας και βοριάδες τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο αναμένονται την Τετάρτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι ισχυρές
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα ανατολικά
  • Οι άνεμοι από το απόγευμα θα στραφούν σε βοριάδες έως 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Εβδομαδιαία προοπτική

Δύο κύματα κακοκαιρίας. Το πρώτο υποχωρεί αύριο Πέμπτη και το δεύτερο έρχεται από την Κυριακή και μετά. 

 

Την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αυξημένη συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Στα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 13 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 14 με 15 και στα νησιά τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές και γρήγορη βελτίωση.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και νωρίς το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 23/2/1983 είχαμε κακοκαιρία με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους Τα χιόνια επηρέασαν την Αττική και εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων και της μετατόπισης φορτίου, ναυαγεί στο Κάβο Ντόρο το οχηματαγωγό «Χρυσή Αυγή» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα- Νάξος. Από τους 42 επιβαίνοντες διασώθηκαν μόνο 14.
  • Το 1992 είχαμε χιονοπτώσεις σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της νότιας χώρας, χιονόστρωση και στην Αθήνα. — Το 2011 επικράτησε κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα όπου ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη ΝΑ Ρόδο. Καταιγίδες και στην Κύπρο.
  • Το 2014 είχαμε έντονη χαλαζόπτωση στη Σκύδρα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα