Έλενα Ακρίτα για Βασιλακόπουλο: Τα ερωτήματα – “φωτιά” για το περιστατικό στην Καλαμπάκα

Έλενα Ακρίτα για Βασιλακόπουλο: Τα ερωτήματα – “φωτιά” για το περιστατικό στην Καλαμπάκα
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος glomex

Η Έλενα Ακρίτα στο 3ο επεισόδιο του Podcast της ζητά μια οφειλόμενη συγγνώμη από τον Θ. Βασιλακόπουλο και ζητά από τον ίδιο να "φωτίσει" το επεισόδιο βίας που σημειώθηκε σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

Ένα από τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον την περασμένη εβδομάδα ήταν αναμφισβήτητα το επεισόδιο με τον καθηγητή Θεόδωρο Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα και η Έλενα Ακρίτα δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με το εν λόγω περιστατικό, ζητώντας παράλληλα μια συγγνώμη από τον καθηγητή καθώς υιοθέτησε όσα γράφτηκαν στο διαδίκτυο πως εκείνος παλαιότερα συμμετείχε σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια.

“Οφείλω μια συγγνώμη στον λοιμωξιολόγο, τον κ. Βασιλακόπουλο, αυτό είναι ένα γεγονός. Μπορεί να έγραψαν ένα εκατομμύριο χρήστες του διαδικτύου το ίδιο πράγμα, ότι ήταν στην Αννίτα Πάνια γιατρός, αλλά εγώ όφειλα να το ψάξω περισσότερο και να το αντιμετωπίσω πιο σοβαρά. Γιατί δυστυχώς, καλώς ή κακώς, έχω 250.000 followers στο Instagram, είμαι δημοσιογράφος 40 χρόνια και έπρεπε να είμαι πιο προσεκτική. Ζητώ συγγνώμη λοιπόν, κακώς το είπα και θέλω να ξέρετε και το εξής. Μια φορά είχα κάνει μια “πατάτα” με τον δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, που μου φάνηκε ότι εμβολιάστηκε με το καπάκι, ενώ βέβαια ήταν κανονική βελόνα. Ξέρετε, ποια είναι όμως η διαφορά μου από όλους τους άλλους; Ότι εγώ που είμαι άνθρωπος, που ενίοτε κάνω χαζομάρες, που δεν θα έπρεπε να κάνω ως δημοσιογράφος, ζητάω συγγνώμη. Έχω τουλάχιστον την όποια ακεραιότητα, να πω “με συγχωρείτε, ήταν λάθος μου”. Δεν ξέρω πόσοι άλλοι το κάνουν αυτό και νομίζω ήρθε η εποχή να αρχίσουμε να ψάχνουμε τα πράγματα λίγο περισσότερο, γιατί το βόλι και η λέξη δεν γυρίζει πίσω“, δήλωσε στην αρχή του τρίτου επεισοδίου του Podcast της η δημοσιογράφος, ενώ δεν δίστασε στη συνέχεια να θέσει μια σειρά από ερωτήματα στον ίδιο για το εν λόγω περιστατικό βίας στην Καλαμπάκα.

“Οφείλετε να μας δώσετε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα που είναι πάρα πολύ θολά”, σχολίασε η Έλενα Ακρίτα και ένα από τα πρώτα ερωτήματα που έθεσε είναι γιατί δεν έγινε μήνυση στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας εφόσον όπως λέει ο λοιμωξιολόγος, άσκησε βία εναντίον του, σκίζοντας το πουκάμισό του, υβρίζοντάς τον και απειλώντας τον.

“Είναι δυνατόν κάποιος να απειλεί τη σωματική σου ακεραιότητα και εσύ να μην κάνεις αυτό που πρέπει να γίνει; Μήνυση; Δεν μπορώ να την καταλάβω αυτή την ανοχή σας απέναντι στη βία. Όταν ερωτηθήκατε κ. Βασιλακόπουλε από έναν συνάδελφο, είπατε “ε τώρα δεν μπορώ να ανεβοκατεβαίνω στην Καλαμπάκα”. Δεν είναι δυνατόν ένας σοβαρός άνθρωπος, ένας επιστήμονας, να λέει τέτοια πράγματα. Η απάντηση είναι μήνυση. Η σιωπή σας είναι αν μη τι άλλο λίγο περίεργη”, ήταν το σχόλιο της Έλενας Ακρίτα, η οποία συνέχισε διερωτώμενη γιατί τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση δεν αναφέρεται ποτέ στις εκκλησίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Έλανα Ακρίτα: Γιατί να έχετε αστυνομική προστασία

Επιστρέφοντας στο περιστατικό που σημειώθηκε στην ταβέρνα της Καλαμπάκας, η Έλενα Ακρίτα ρώτησε τον κ. Βασιλακόπουλο πώς γίνεται πρώτα ο ίδιος και η παρέα του να γευμάτισαν και στη συνέχεια να ζήτησαν πιστοποιητικά, αλλά και γιατί ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να επιδείξει το δικό του, λέγοντας ότι βιάζεται, ζήτησε από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να δείξουν τα δικά τους.

Για το τέλος, η Έλενα Ακρίτα έθεσε το ερώτημα γιατί ο ίδιος ο λοιμωξιολόγος ζήτησε να έχει αστυνομική προστασία. “Αυτό πραγματικά θέλω να μας το εξηγήσετε. Γιατί θεωρείτε ότι εσείς πρέπει να έχετε αστυνομικούς στη φύλαξή σας που είναι κάτι που κανένας συνάδελφός σας δεν το ζήτησε ποτέ, κανένας. Όλοι οι άλλοι συνάδελφοί σας δεν βγήκαν ποτέ να πουν τέτοια πραγματα. Γιατί ζητάτε αστυνομική φύλαξη και γιατί θεωρείτε ότι πρέπει να σας τη δώσουμε και να την πληρώσουμε από την τσέπη μας; Να σας πω κάτι; Και εγώ έχω φύλαξη στο σπίτι μου, ιδιωτική. Γιατί όταν μου έκαναν πριν χρόνια οι Χρυσαυγίτες όχι μόνο bullying και άγρια τρομοκρατία σε εμένα και την οικογένειά μου, η αστυνομία τότε προσφέρθηκε να μου δώσει δωρεάν αστυνομική φύλαξη. Δεν το έκανα όμως, παρ’ όλο που ήμουν δημοσιογράφος και είχα αποδεικτικά στοιχεία, πλήρωσα από την τσέπη μου […] Όμως δεν έχετε και πολύ άδικο κ. Βασιλακόπουλε. Σε μία χώρα όπου εμείς οι φορολογούμενοι πληρώνουμε για να φυλάνε 100 αστυνομικοί τον Μένιο Φουρθιώτη, ίσως έχετε και δίκιο που το ζητάτε“.

“Αυτό το περιστατικό πρέπει να φωτιστεί και να το φωτίσετε εσείς. Και μετά να ζητάτε τα ρέστα από τους άλλους. Η συγγνώμη μου ισχύει”, κατέληξε λέγοντας η Έλενα Ακρίτα.

Κάνε subscribe στο Έλενα Ακρίτα – The Podcast, στο Spotify για να έχεις την ευκαιρία να ακούσεις πρώτος το επόμενο επεισόδιο που έρχεται κάθε Τετάρτη, αποκλειστικά από το NEWS 24/7.

Επίσης, μπορείς να το βρεις σε: Apple Podcasts, Google Podcasts.

Διάβασε την Έλενα Ακρίτα και στη στήλη της στο NEWS 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα