Βρετανία: Ιερέας βίασε 19χρονη λεσβία για να τη “θεραπεύσει”

Βρετανία: Ιερέας βίασε 19χρονη λεσβία για να τη “θεραπεύσει”
Θύτης και θύμα βιασμού Shutterstock

Ο ιερέας έστειλε τη νεαρή σε σύμβουλο για θεραπεία μεταστροφής, αλλά όταν αυτό δεν είχε αποτέλεσμα, θέλησε μέσα από το βιασμό να τη "θεραπεύσει" από την ομοφυλοφιλία.

Μια γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα βιασμού από ιερέα όταν ήταν έφηβη για να “θεραπευτεί” από την ομοφυλοφιλία, μίλησε για τα βασανιστήρια που υπέστη από τον εκπρόσωπο της εκκλησίας.

Η 49χρονη Angela Paterson ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανοιχτά ως λεσβία, αλλά όπως δήλωσε στο inews.co.uk ποτέ δε θα ξεχάσει τις φρικτές εμπειρίες της θεραπείας μεταστροφής της ως έφηβη.

Η Paterson εντάχθηκε στην Εκκλησία Lancing Tabernacle στο Δυτικό Σάσεξ όταν ήταν δεκατεσσάρων ετών, όπου λειτουργούσε τότε ο αιδεσιμότατος Max Donald.

Όταν ήταν 19 ετών έμεινε άστεγη και ο ιερέας γνώριζε ότι η ίδια είναι ευάλωτη και με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης και της ζήτησε να μετακομίσει μαζί του και με τη γυναίκα του.

Η νεαρή δήλωσε ότι ο ιερέας ήξερε ότι είναι λεσβία και ο ίδιος ισχυριζόταν ότι αν κάποιος είναι γκέι, θα πάει στην κόλαση. Ο ιερέας την έστειλε πρώτα σε σύμβουλο για θεραπεία μεταστροφής, αλλά όταν αυτό δεν είχε αποτέλεσμα, θέλησε μέσα από το βιασμό να τη “θεραπεύσει” από την ομοφυλοφιλία.

Ο ιερέας της είπε ότι θα μπορούσε να “θεραπεύσει” και η κακοποίηση σύντομα μετατράπηκε σε βιασμό ως μορφή θεραπείας μεταστροφής της σεξουαλικότητας. Ο ίδιος, μάλιστα, της έλεγε ότι ο βιασμός είναι με τη συναίνεση του Θεού.

Τελικά, σε ηλικία 23 ετών, η γυναίκα αποκάλυψε όσα υπέστη και αν και την απομάκρυναν αρχικά από τον ιερέα και την έστειλαν σε ένα ευαγγελικό σπίτι αστέγων, σύντομα την έστειλαν πάλι πίσω.

Μόλις επέστρεψε, είπε όσα της συνέβησαν από τον ιερέα μπροστά σε ολόκληρη την εκκλησία.

Ο βιαστής ομολόγησε, εγκατέλειψε την εκκλησία και πέθανε το 2010.

Από τη μέρα που ξέφυγε από την κακοποίηση, η γυναίκα προσπάθησε να μιλήσει σε θρησκευτικές οργανώσεις για τα βασανιστήρια της, αλλά δέχτηκε αδιαφορία, ενώ την προέτρεψαν να μην απευθυνθεί στην αστυνομία.

Σήμερα, η ίδια μιλά δημόσια για το μαρτύριο που υπέστη, θέλοντας να κάνει σαφές ότι οποιαδήποτε μορφή θεραπείας μεταστροφής, από προσευχή μέχρι κακοποίηση, προκαλεί τεράστια “ζημιά” και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα