Ουκρανία: Οι ΗΠΑ μιλούν πλέον για εισβολή και προετοιμάζουν τις κυρώσεις

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ μιλούν πλέον για εισβολή και προετοιμάζουν τις κυρώσεις
Ένα ρωσικό τανκ στα σύνορα με την Ουκρανία AP

Η αξιολόγηση των κινήσεων των ρωσικών στρατευμάτων καθιστά σαφές πως πρόκειται για μια νέα εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος.

Σε νέες αναφορές για την ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ουκρανία προχώρησε ο Λευκός Οίκος κάνοντας λόγο για εισβολή, σύμφωνα με δημοσίευμα του AP.

Νωρίτερα την Τρίτη αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες ανέφεραν πως ρωσικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στις λαϊκές δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Λευκός Οίκος υπήρξε μέχρι τώρα διστακτικός αναφορικά με τη χρήση του όρου “εισβολή” όμως το απόγευμα της Τρίτης φέρεται να άλλαξε τη στάση του. “Πιστεύουμε πως ναι, αυτή είναι η αρχή μιας εισβολής. Της πιο πρόσφατης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία” ανέφερε ο Jon Finer, κύριος αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.

Ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να αρχίσει να αναφέρεται στις ενέργειες της Ρωσίας με τον όρο “εισβολή” λόγω της επιτόπιας κατάστασης όπως αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η κυβέρνηση αντιστάθηκε αρχικά στη χρήση του όρου καθώς ο Λευκός Οίκος ανέμενε τις ρωσικές κινήσεις. “Ύστερα από την αξιολόγησή των κινήσεων των ρωσικών στρατευμάτων κατέστη σαφές ότι πρόκειται για νέα εισβολή” πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Εντός της ημέρας οι κυρώσεις στη Ρωσία

Η εκπρόσωπος του Αμερικανού πρόεδρου Τζεν Ψάκι χαιρέτησε την απόφαση της Γερμανίας να διακόψει τη διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 ενώ μετέφερε πως το αμερικανικό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα ανακοινωθεί μες τη μέρα.

“Ο πρόεδρος κατέστησε σαφές πως, αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, θα δράσουμε μαζί με τη Γερμανία ούτως ώστε ο Nord Stream 2 να μην προχωρήσει. Ήμασταν σε στενή διαβούλευση με τη Γερμανία την περασμένη νύχτα και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ανακοίνωσή της. Θα λάβουμε σήμερα τα δικά μας μέτρα” έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα