EasyJet: Μισό εκατομμύριο επιπλέον αεροπορικές θέσεις από Βρετανία

EasyJet: Μισό εκατομμύριο επιπλέον αεροπορικές θέσεις από Βρετανία
Αεροσκάφος της EasyJet Antonio Calanni/AP Photo, File

Νέα συμφωνία για σημαντική αύξηση της διαθεσιμότητας στα αεροσκάφη της EasyJet για το καλοκαίρι του 2022.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας EasyJet αυξάνει τις θέσεις του προς Ελλάδα για το επόμενο καλοκαίρι κατά 500.000, μετά από συμφωνία με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Σε συνάντηση που είχαν με το CEO της EasyJet Johan Lundgren στο Λονδίνο στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού WTM, συμφωνήθηκε η η αύξηση της διαθεσιμότητας της εταιρείας από 1,1 εκ. το 2019 σε 1,6 εκατομμύρια το 2022, ενώ διατυπώθηκε η πρόθεση να φτάσουν στις 2 εκατομμύρια θέσεις. Επιπλέον, στη συνάντηση εκφράστηκε η βούληση της εταιρείας να λειτουργήσει βάση, είτε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου είτε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας από το 2023.

Η έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο Steve Forrest/Workers' Photos


Η έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο Steve Forrest/Workers' Photos


Στην έκθεση ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) Zurab Pololikashvili. Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό περίπτερο της WTM, βρέθηκε το «στοίχημα» του βιώσιμου τουρισμού, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ που θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Τουρισμού πρόκειται να συγκαλέσει εντός του Νοεμβρίου ειδική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ, της οποίας η Ελλάδα έχει την Προεδρία.

Η έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο


Επιπλέον, αποφασίστηκε η διοργάνωση Συνεδρίου στην Ελλάδα, με θέμα την τουριστική επανεκπαίδευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα (reskilling και upskilling).

Ο Υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε επίσης με τον Βρετανό Υπουργό Τουρισμού Nigel Huddleston, την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC) Julia Simpson, την CEO του Βρετανικού Οργανισμού Τουρισμού «Visit Britain» Sally Balcombe, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ανεξάρτητων tour operators Noel Josephides και ανώτατα στελέχη της British Airways.

Η έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο Steve Forrest/Workers' Photos


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα