Ρωσία: Διαβεβαιώσεις για παροχή φυσικού αερίου χωρίς διακοπές

Ρωσία: Διαβεβαιώσεις για παροχή φυσικού αερίου χωρίς διακοπές
Αγωγός φυσικού αερίου στη Ρωσία (φωτό αρχείου) Czarek Sokolowski, File/AP Photo

Χωρίς διακοπές θα συνεχίσει η Ρωσία να παρέχει φυσικό αέριο διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν. Ζητούμενο η ισορροπία στις παγκόσμιες αγορές.

Η Ρωσία θα εξακολουθήσει να παρέχει χωρίς διακοπή φυσικό αέριο στις παγκόσμιες αγορές, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε επιστολή του προς τη διάσκεψη για την ενέργεια που πραγματοποιείται στην Ντόχα.

Και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ επεσήμανε ότι η Μόσχα σκοπεύει να συνεχίσει να εξάγει φυσικό αέριο χωρίς προβλήματα.

“Επιζητούμε ισορροπία στις παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου”, υπογράμμισε.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν την ώρα που ΗΠΑ και ΕΕ σκοπεύουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την αναγνώριση των δύο αυτονομιστικών επαρχιών στην ανατολική Ουκρανία, γεγονός που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Ξεκάθαρη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Είμαστε με την Ουκρανία

Την αλληλεγγύη του προς τον ουκρανικό λαό εκφράζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Πρόεδρο Ρομπέρτα Μετσόλα να τονίζει ότι πρέπει να επιβληθούν “αυστηρές κυρώσεις” στη Ρωσία. Η κ. Μετσόλα αναφέρει με ανάρτησή της στο Twitter:

“Η μονομερής επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και η κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία δικαιολογεί νέες, αυστηρές κυρώσεις. Δεν θα εγκαταλείψουμε τoν ουκρανικό λαό σε αυτούς που του επιτίθενται. Η θέση του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ξεκάθαρη: Είμαστε με την Ουκρανία”.

“Σοβαρές κυρώσεις” εναντίον της Ρωσίας ζητά από τη Δύση και η Ουκρανία, μετά και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο αυτονομιστικών επαρχιών στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

“Η ουκρανική διπλωματία εργάζεται ενεργά στις ξένες πρωτεύουσας για να επιβληθούν σοβαρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ εκτίμησε ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις δύο αυτονομιστικές επαρχίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας σημαίνει ότι το Κρεμλίνο έχει κάνει ένα ακόμη βήμα προς την αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης.

“Το Κρεμλίνο έχει κάνει ένα ακόμη βήμα προς την αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης. Με ένα νέο Σύμφωνο της Βαρσοβίας και ένα νέο Τείχος του Βερολίνου”, κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα