ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση του “μη σώσουν” και του “μη μετράμε κρούσματα”

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση του “μη σώσουν” και του “μη μετράμε κρούσματα”
Τις απόψεις του Κ.Μητσοτάκης εκφράζουν οι προκλητικές δημόσιες τοποθετήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Εκλαϊκευτής των απόψεων του Μητσοτάκη ο Άδωνις, λένε στην Κουμουνδούρου. Ημίμετρα απέναντι στην πανδημία, δίχως ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του που ανά τρίμηνο κηρύσσουν την λήξης της πανδημίας, σήμερα απαξιούν να …μετράνε κρούσματα, ενώ αυτά χθες έφθασαν τα 6.700! Με αυτό το σκεπτικό ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει κυνισμό, αλαζονεία αλλά και έλλειψη βούλησης να προστατεύσει την δημόσια υγεία, στην κυβέρνηση. Αποτιμά ως ημίμετρα όσα ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης, θεωρώντας αυθεντικό εκφραστή των κυβερνητικών αντιλήψεων τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Δεύτερη φορά

Ο υπουργός Ανάπτυξης για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα προκαλεί την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευση. Αφού μετά την περίφημη δήλωσή του «Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις!» χθες επανήλθε, λέγοντας: «Μην μετράμε πια τα κρούσματα». Επαναλαμβάνοντας μάλιστα την άποψη πως την ευθύνη για την νέα έξαρση του Covid 19 έχουν οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται. Στην Κουμουνδούρου είναι πεισμένοι ότι η απόψεις αυτές δεν είναι προσωπικό θέμα του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά απηχούν τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ «έχει αναλάβει να εκλαϊκεύσει τη κυνική και ανεύθυνη στρατηγική της κυβέρνησης: Να αφήσουν την κοινωνία στο έλεος της πανδημίας, προκειμένου να μη συγκρουστούν με τους ακροδεξιούς αρνητές του κορονοϊού και να μην επενδύσουν ούτε ένα ευρώ στο ΕΣΥ».

Ξεχνούν την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, για τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν ημίμετρα. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ανεπαρκή οποιοδήποτε συνδυασμό μέτρων δεν περιλαμβάνει την φράση «ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Θεωρούν ότι αυτό ακριβώς δεν θέλει να πράξει η κυβέρνηση, γιατί είναι εμονικά προσηλωμένη. Κάτι που τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια αρνείται πεισματικά να πάρει οποιοδήποτε μέτρο, ενώ ενδεικτικό είμαι πως δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού. Αντίθετα όπως πολλάκις έχει καταγγείλει η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν μειωθεί οι δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό κατά 900 εκατομμύρια ευρώ. Άλλωστε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Πλεύρη ότι «στη χειρότερη στιγμή της πανδημίας ο υπουργός Υγείας ανακοινώνει ημίμετρα για την αντιμετώπισή της και αποκαλύπτει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης». Τονίζοντας ότι «με τις επιλογές της επιταχύνει την κατάρρευση του ΕΣΥ, τη στιγμή που οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται μέρα με τη ημέρα».

Προτάσεις μίνιμουμ συνεννόησης όπως ο υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής, έχει προτείνει (ακόμη και στην Βουλή κατά πρόσωπο) ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Eurokinissi

Υπεύθυνη στάση

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν ότι επιδεικνύοντας πρωτοφανή αλαζονεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη τρείς φορές απορρίψει τις κινήσεις βοήθειας που έχει απευθύνει στην κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα με δηλώσεις του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την σύσταση επιτροπής επιστημόνων κοινής αποδοχής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Μια επιτροπή που θα λειτουργεί αποκλειστικά με επιστημονικά κριτήρια χωρίς να συνυπολογίζει το πολιτικό κόστος. Αυτά ενώ ήδη ο Αλέξης Τσίπρας το προηγούμενο διάστημα είχε προτείνει την σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, όπως και το να υπάρξει υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής.

Στο θέμα θυμίζουμε αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης αρνείται την ελάχιστη συνεννόηση. Λέει όχι στην πρόταση Τσίπρα για κοινής αποδοχής Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει τη διαχείριση της πανδημίας, στην οποία απέτυχε παταγωδώς απαξιώνοντας τους επιστήμονες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα